kedd, 19 március 2024 07:39

Aprókák

Már a harmadik hónapot tapossuk 2024-ből, és természetesen A Ligán túl is van élet, így most körülnézünk kicsit, mi minden történt az elmúlt hetekben.

Január végén Józsefvárosban került megrendezésre az év első versenye, amelyen Szathmáry Karcsi minden mérkőzését megnyerve, egészen a döntőig menetelt.

Az NB1-es szezon Komáromban rajtolt március első hetében, az idei szezont a Vasi GE csapatában kölcsönben töltő Karcsi pedig csapata legeredményesebb pontszerzőjének bizonyult, hozzásegítve ezzel a szombathelyieket ahhoz, hogy a dobogóról várják a folytatást az első kilenc forduló után. A másnapi egyéni versenyen Karcsi a legjobb nyolcig jutott, ahol Mártonfi Pisti elverte, mint jég a határt, hogy aztán a bronzérmet szerezze meg. A szintén Liga-tag Farkas Gábor a döntőben szenvedett vereséget a jelenlegi ranglistavezető, Debreczy István ellen.

Baross Gabi mindenkit IS megvert Sopronban, ahol Inczédi Gergő meghívására subbuteoztak Szathmáryval karöltve. A subbuteo torna, és a tetemes mennyiségű bableves után pedig a 12 érintéses játékban nőttek Gabiék a mezőny fölé. Természetesen ennek a látogatásnak nem a sportértéke nagy, hiszen elsősorban azért érkeztek, hogy a soproni gyerekek tanulhassák a játékot.

sopron

Ha már gyerekek. Mártonfi Pisti és Szathmáry Karcsi a fejükbe vették, hogy országos utánpótlás tornát rendeznek Vácott, már meg is kezdődött a gyerekek felkutatása, sőt a soproni szülők felé el is ment az első figyelemfelhívás. Jó eséllyel az év végén kerül megrendezésre a verseny, Mikulás Kupa címen. Baross Gabi lelkesen ajánlotta fel segítségét, alakul hát a szervezők csapata.

Szépen fokozatosan fejlődnek a hétfői játéknapok. Kezdetben az olyan hétfők alkalmával, amikor nem volt forduló A Ligában, Karcsi egymaga készült, azonban az utóbbi hetekben minden hétfőre érkezik valaki játszani, így lassan kezd kialakulni a heti rendszerességű klubélet Vácott. Mártonfi Pisti szinte minden alkalommal megjelenik, míg új arcok is fel-felbukkannak. Idén már két család szerezte be a játékhoz szükséges eszközöket, és tanulta az alapokat Karcsitól, él a remény, hogy közülük kerül majd ki a klub új generációja.

Ha már a hétfők, és az edzés: tegnap este olyan mérkőzésre került sor, ami minden bizonnyal igazán megörvendeztette Bártfay Csabát, ha lenézett ránk, mert két leghűbb tanítványa mérkőzött meg egymással. Összesen négy mérkőzést játszott egymással Kovács Peti és Szathmáry Karcsi, amelyből Karcsika hármat, Petike egyet nyert. Tegyük hozzá, hogy a tizenéves kihagyás után visszatérő Batistutának jó eséllyel csak pár ilyen alkalom kell, hogy ez a különbség megforduljon. A meccsek közben többször is elhangzott a "Csaba pont így csinálta volna" mondat, ami minden esetben büszkeséggel töltötte el az "elkövetőt".

Petike természetesen A Ligába is felvételt nyert, ahová rajta kívül még Hidi András jelentkezett, valamint végre sikerült felvenni a kapcsolatot az eredetileg alapítótagként tervezett ifj. Primon Csabával is, így újabb nevekkel bővült A Liga meghívottjainak száma.

Az élet zajlik, jövő hétfőn is gombfocizunk a művházban!