kedd, 22 május 2018 17:21

Érem az OB-ról

Hicz András címvédését hozta az idei subbuteo Országos Bajnokság. Baross Gábor a tavalyi bronzérem után most egy ezüstnek örülhetett, Szathmáry Károly pedig első ízben szerepelt az egyéni OB-n.

Baross Gábor ezüstérme a subbuteo Országos BajnokságonA sors úgy rendelte, hogy a végső győzelemre is esélyes Baross Gábor és az ebben a szakágban még csak szárnyait bontogató Szathmáry Károly azonos selejtezőcsoportba sorolódott. Az ő kvartettjükben szerepelt még a Budapest Subbuteo ifjú versenyzője, a magyar subbuteozás üdvöskéje, Katona Viktor, valamint a már nemzetközi szinten is szép eredményeket elérő Csíbor László. A papírforma azt diktálta, hogy Gabi és Csíbor gond nélkül jutnak tovább a csoportból, míg Karcsinak feltett szándéka volt, hogy valamelyikük orra alá borsot törjön. Katonát mindhárman legyőzték, az utánpótláskorú játékosnak azonban több szép megmozdulása is volt, nagy jövő állhat előtte. Na de kanyarodjunk vissza a továbbjutásért folytatott harchoz. Karcsi ráijesztett Gabira, aki egyenlíteni tudott, majd a félidő előtt pár másodperccel a vezetést is megszerezte egy szerencsés góllal. A fordulás után Gábor még egy találatot szerzett, amivel eldőlt, hogy ő továbbjut, Karcsinak pedig valahogyan le kell győznie azt a Csíbor Lászlót, akinek a bajszát a Budapest Bajnokságban egy döntetlen erejéig már megcibálta. Valószínű, hogy a nemes ellenfél emlékezett erre a bajúszrángatásra, mert már az első percben berámolt két gólt, ami után már csak a csúfos vereség elkerülésére volt ereje Szathmárynak.

Baross Gábor és Szathmáry Károly egymás ellen csatázik a subbuteo Országos Bajnokságon

A helyosztókon Szathmáry Székely Miklóssal csapott össze, kettejük csatája pedig 1-1-es döntetlennel ért véget, jöhetett hát az aranygólig (de maximum tíz percig) tartó hosszabbítás, de egyik játékosnak sem sikerült begyötörnie a hőn áhított találatot. A szétlövésben játékosunk keze volt biztosabb, így készülhetett a Mácsik Áron elleni meccsre az ötödik helyért. Eközben Gábor testvérével csapott össze a döntőbe jutásért, gyors támadásai ellen pedig nem volt ellenszere Zolinak. A döntőben a címvédő Hicz András várt Gabira.

Az ötödik helyért folytatott Mácsik - Szathmáry meccs nagyjából három percig volt izgalmas, ekkor 2-1-re vezetett Mácsik, Karcsi azonban hibát hibára halmozott, és teljesen elveszítette lelkesedését, aminek csúfos vereség lett a vége. Baross Gabi nagyot küzdött Hicz ellen, a fordulatos mérkőzés végén azonban 2-2-es állásnál Hicz két gyors góllal eldöntötte a bajnoki cím sorsát.

 

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter