vasárnap, 19 február 2017 16:33

VÁCI GYŐZELEM BUDAPESTEN

Az MTK Kupával elrajtolt a 12 érintéses szakág idei versenysorozata is, amelyre rekord létszámban, öt fővel neveztek játékosaink. Első alkalommal szerepelt 12 érintéses versenyen Kollár Tibor és Erős Márton, míg Baross Gábor második alkalommal mérette meg magát ebben a játékban. A váci különítmény Balizs Benedekkel és Szathmáry Károllyal vált teljessé.

Baross Gábor

Összesen kilencen indultak a tornán, amelyet teljes körmérkőzéses rendszerben bonyolítottak. A verseny egyértelmű esélyese Kiss Levente, a Debreceni ALC játékosa volt, mögötte hasonló játékerőt képviselt Balizs Benedek, Kovács Nándor és Pocsay Sándor. A többiek reális esélyek nélkül várták a versenyt, talán Horváth Imre és Szathmáry Károly reménykedhetett abban, hogy valamiféle fergeteges bravúrnak köszönhetően a dobogóra kerülhetnek.

Balizs Benedek

Rögtön az első fordulóban kiderült, hogy ez bizony nem Karcsika garázsa, ahol vadonat új, és jó minőségű asztalon gyakorolhatunk. Most jóformán újra meg kellett tanulni gombfocizni a régi, és eleve gyenge minőségű pályákon. Nincs is ezzel semmi baj, hiszen egy még csak éppen indulófélben lévő sportágnál ez természetes. Az is egyértelművé vált, hogy a debreceni srácok rutinja hatalmas előnyt jelent, és velük egyelőre csak Balizs Benedek tudja felvenni a versenyt, aki egy ebben a szakágban hatványozottan előnyös tulajdonsággal rendelkezik: hihetetlenül jól helyezi el a kapura lövéseit. Míg a legtöbben küzdenek, hogy valahogy eltalálják a rést a kapus fölött, ő vígan passzolja el mellette a labdát. Ez pedig most meghozta gyümölcsét...

Kollár Tibor

Ahogy folyt a verseny, egyértelművé vált, hogy hárman kimagaslanak a mezőnyből, Kiss, Pocsay és Balizs. Néhány forduló alatt élre állt ez a hármas, és kétség nem fért hozzá, hogy közülük kerül ki a győztes, csak az volt a kérdés, hogy egymás ellen milyen eredeményeket érnek majd el. Benedek egy ilyen kérdést kíméletlenül megválaszolt, amikor 7-0-ra verte Pocsay Sándort, így a végére ketten maradtak harcban Kiss Leventével. Erős Marci küzdött az első megszerzett gólért, míg Baross Gabi, Kollár Tibi és Szathmáry Karcsi igyekeztek elcsípni néhány pontot is. Tibi szép skalpot gyűjtött be Kovács Nándor legyőzésével! Karcsi ezúttal nem tudta felvenni a versenyt az élmezőnnyel, és csak két pontot tudott elrabolni a legjobbaktól. Gabi számára is erősnek bizonyult az élboly, bár szoros mérkőzéseken maradt alul.

Erős Márton

Két fordulóval a verseny vége előtt csapott össze Kiss és Balizs. A debreceni játékos szerzett vezetést, majd Benedek kiegyenlített, sőt, nem sokkal a mérkőzés vége előtt fordítani tudott, amire Leventének már nem volt válasza. Benedek az utolsó két fordulóban Erős Marcival és Baross Gabival játszott annak tudatában, hogy a két mérkőzésből elég egyet megnyernie a versenygyőzelemhez. Stílusosan megnyerte mindkettőt! Marci is örülhetett, hiszen Benedek ellen megszerezte első gólját!

Szathmáry Károly

Az első három hely eldőlt tehát, de a négy-öt-hatodikért nagy csata folyt. Karcsi surranóágon kapaszkodott, hiszen négy fordulóval a vége előtt még csak kettő pontja volt, amivel az utolsó előtti helyen tanyázott, ráadásul az utolsó körben nem játszott, azaz három meccse volt hátra. Nem sok reményt lehetett fűzni ahhoz, hogy egyáltalán a középmezőnybe fel tud kapaszkodni, azonban egy huszáros hajrával oda keveredett. Előbb Erős Marcit, majd Baross Gabit és Kollár Tibit győzte le, így 11 pontjával várta az utolsó fordulót, ahol nem játszott. Két mérkőzés volt számára érdekes, a Horváth-Kollár és a Kiss-Kovács meccsek. Nándor kikapott Leventétől, ráadásul olyan arányban, hogy Karcsi mögé szorult. Imre azonban legyőzte Tibit, így megelőzte Karcsit. A három "kezdő" közül Kollár Tibi bizonyult a legjobbnak, aki hét pontot szorgoskodott össze, megelőzve a négypontos Baross Gábort és a pont nélkül záró Erős Mártont.

Balizs Benedek nyert az MTK Kupát

Az MTK Kupa végeredménye:

1. Balizs Benedek  Dunakanyar Forte  22 pont
2. Kiss Levente  Debreceni ALC  19 pont
3. Pocsay Sándor  Futmesa Debrecen  16 pont
4. Horváth Imre  MTK  12 pont
5. Szathmáry Károly  Dunakanyar Forte  11 pont
6. Kovács Nándor  Futmesa Debrecen  11 pont
7. Kollár Tibor  Dunakanyar Forte  7 pont
8. Baross Gábor  Dunakanyar Forte  4 pont
9. Erős Márton  Dunakanyar Forte  0 pont

A TELJES EREDMÉNYSORÉRT KATTINTS IDE!

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter