kedd, 27 december 2016 20:06

BALIZS BENEDEKÉ A KARÁCSONYI KUPA

Balizs Benedek nyerte a Karácsonyi Kupát, megelőzve Szathmáry Károlyt és Kondor Gábort. Az év záróakkordjaként meghirdetett 12 érintéses versenyen Szathmáry Károly látta vendégül négy csapattársát.

Kondor Gábor első 12 érintéses mérkőzése

Újoncavatás volt Gödön! A Nyaralóházak zárva tart az Ünnepek alatt, így Szathmáry Károly garázsában csaptak össze a legvérmesebb gombfocisták. A verseny esélyese egyértelműen Balizs Benedek volt, míg Kollár Tibor és Erős Márton néhány edzéssel a kezükben első versenyükre készültek. A mini tornára ellátogatott a Testvériség SE versenyzője, Kondor Gábor is, aki most először játszott a 12 érintéses szakágban.

Az első forduló szabálymagyarázattal telt, hiszen Gábor és Tibi még kevés tapasztalattal rendelkezik ebben a szakágban. Kettejük mérkőzése főképp a játékkal való ismerkedéssel telt, így nem meglepő, hogy nem született gól a találkozón. Eközben Balizs Benedek szintén tanítgatta ellenfelét, az első tétmeccsén pályára lépő Erős Marcit. Benedek esélyeshez méltón 2-0 arányban győzött.

Kollár Tibor először versenyzett a 12 érintéses szakágban

A második fordulóra már a házigazda is beszállt, azonban még csak kereste a góllövő cipőjét, így Kondor Gabi köszönte szépen, és második meccsén megszerezte második pontját is! Mi több, ezen a mérkőzésen még a kapuba is talált! Kollár Tibi hátrányból foirdítva győzött Erős Marci ellen.

Erős Marci a harmadik fordulóban sokáig tartotta magát Szathmáry Karcsi ellen, aki csak a hajrában tudta bevenni ellenfele kapuját, megszerezve ezzel a minimális győzelmet. A másik pályán Benedek kivégezte Tibit, aki öt góljára eggyel sem tudott válaszolni.

Erős Márton is belekóstolt a 12 érintéses versengésbe

A negyedik forduló rendkívüli izgalmakat hozott! Na nem Balizs Benedek meccsén, aki könnyedén győzte le Kondor Gábort 3-0-ra... Ugyanakkor Kollár Tibi és Szathmáry Karcsi heroikus küzdelmet folytatott! Az első félidő unalmas tologatása után alaposan belecsaptak a lecsóba, és egy fergeteges második játékrészt követően 2-2-vel végeztek. Az utolsó két percben mindketten számos helyzetet alakítottak ki, nagyszerű mérkőzés volt!

Az utolsó forduló eredményeitől függetlenül az már biztos volt, hogy Balizs Benedek nyeri a Karácsonyi Kupát, míg a második helyért nagy volt a küzdelem Kondor Gábor, Kollár Tibor és Szathmáry Károly között. Gábor 2-1-re legyőzte Marcit, megelőzve ezzel Tibikét, és bebiztosítva helyét a dobogón. Benedek és Karcsi nagyot küzdöttek, felváltva veszélyeztették egymás kapuját, de a góllövés nem akart összejönni, Benedek 1-0-ás előnyével vonultak szünetre. A második félidőre Karcsi megtalálta a góllövő pálcáját, és fordítani tudott, de Benedek azonnal újra egyenlített. Alig egy perccel a meccs vége előtt Karcsi egy nagyszerű kiugratás után a jobb szélről megszerezte a győztes gólt, és ezzel az ezüstérmet.

Balizs Benedek megnyerte az első gödi 12 érintéses versenyt

A Karácsonyi Kupa végeredménye:

1. Balizs Benedek 9 pont 12-3
2. Szathmáry Károly 8 pont 7-5
3. Kondor Gábor 5 pont 3-5
4. Kollár Tibor 5 pont 4-8
5. Erős Márton 0 pont 2-7

Ezzel hivatalosan is véget ért a 2016-os szezon! Boldog Újévet kívánunk minden kedves sportszerető barátunknak!

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter