kedd, 13 december 2016 10:01

VISSZATEKINTÉS 2016-RA

Miután minden verseny lezajlott ebben az esztendőben, visszatekintünk a 2016-os évre. A váci csapat játékosai apróbb győzelmekkel igyekeztek észrevétetni magukat, kevés sikerrel. Azért persze volt minek örülnünk idén is.

Januárban a Jurcsik Gábor Emlékversennyel indult az év, amelyen Szathmáry Károly, Cserey László és Dobos Attila felállású csapatunk a 'B'-Ligába kapott besorolást. Joggal várhatta el mindenki, hogy ez a trió bejut a nyolcas döntőbe, amit még abszolváltak a fiúk. A fináléban azonban már nem sok babér termett a váciaknak. A Józsefváros és a Szigetcsép ellen győzni tudtunk, ám az Erzsébetváros és a Szombathely elleni vereség után még a dobogóra sem fért oda a -Cserey és Dobos születési helye után- viccesen csak KolozsVácnak becézett csapat.

A Páros Országos Bajnokságon egyedül Szathmáry Károly képviselte a váci színeket, aki Tóth Lászlóval karöltve mérkőzött meg a bajnoki címért. A hatos döntőbe bejutott a páros, ott azonban már csak epizódszereplők voltak, miután képtelenek voltak felvenni az élmezőny végtelenül deffenzív stílusával a harcot. A dobogó itt is elmaradt.

ParosOB

Miután tudható volt, hogy Vác nem indít csapatot a 2016-os Csapatbajnokságon, Szathmáry Károly a Rózsadombhoz igazolt erre az évre. Az első megmérettetés új csapatával a Budapest Bajnokság volt, ahol nem akármilyen meglepetést okozott az előző évben még az NB2-es kiesés elől menekülő gárda azzal, hogy első helyen jutott a rájátszásba, ahol ismét az élen végzett. A döntőre azonban kipukkadt a lufi, így a Mundial '93 FC SE Szigetszentmiklós mögött második helyen végzett Berend Csaba csapata. Karcsi az NB2-ben is ezüstérmet szerzett a szezon közben Oláh Tamással megerősödött Rózsadombbal, miközben Dobos Attila a Józsefváros csapatát erősítette ugyanitt.

Szathmáry Károly tavasszal részt vett élete második 12 érintéses versenyén, és rögtön elsőre a harmadik helyig menetelt! Ezt a teljesítményt később már nem sikerült megismételnie, és rendre a "sokadik" helyen zárta ennek a szakágnak a versenyeit.

Szathmary 12erinteses

Baross Gáborra a szombathelyi Vasi GE csapott le az NB3-as győzelem reményében, Gabi pedig köszönte szépen, élt a lehetőséggel, és bezsebelt egy harmadosztályú bajnoki címet.

A nyár derekán az év legnívósabb versenye került megrendezésre Gödön. Hatalmas fegyvertény volt, hogy Pozsonyi József bejutott a Duplex Kupa tízes döntőjébe! Ugyanitt a Dunakanyar Kupán Oláh Tamás ostromolta a dobogót, azonban a húsz év kihagyás után visszatérő játékosnak nem sikerült megcsípnie a bronzot. A subbuteo kategóriában viszont már sikerült érmez szerezni, köszönhetően Baross Gábornak, aki harmadikként zárta a versenyt.

Duplex Vaciak

Az év zárásaként megrendezett Palota Kupán, azon belül is a harmadosztályú versenyzőknek kiírt Rózsahegyi László Emlékversenyen Oláh Tamás aranyérmet szerzett, miután a döntőben szétlövéssel legyőzte Béres II Zoltánt.

Olah PalotaKupa

Szathmáry Károly és Balizs Benedek tettek még egy kitérőt az MTK-ba a 12 érintéses csapatbajnokságra, ahol alapos verést kaptak a Debrecentől. Ugyanakkor Benedek nagyszerűen versenyzett egyéniben, és a második helyen végzett.

Ennyi volt röviden 2016 története. Nem is olyan rossz, egy éppen szünetelő csapattól! Reméljük egy év múlva több emléket áll majd módunkban felidézni!

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter