kedd, 30 április 2024 09:42

A Gólminátor

Petike Gólosztó üzemmódba kapcsolt tegnap este, és agyonverte Pistit és Karcsit, amúgy bemelegítésként a jövőheti Liga forduló előtt. Ismét hárman csaptak össze a fiúk a hétfő esti edzésen, a színvonalra pedig nem lehetett panasz még úgy sem, hogy - nem kis meglepetésre - a helyzetkihasználás időnként a tragikomédia szintjét súrolta. Kovács Peti és Szathmáry Karcsi első meccse arról szólt, hogy megpróbálják egymást felülmúlni embertelen szektorokkal, adtak is mindketten bőven. A legviccesebb jelenet talán az volt, amikor Karcsi kapusa - a teljesség igényével, maga Koszta János - kapott rettenetes védőszektort a kapu előtt, amikor pedig Peti rájött, hogy ellenfele ezt tovább próbálja játszani a csatársor felé, akkor a "most erre minek mész rá?" kérdést tette fel, és elővette a kapuralövő pálcáját, felkészülve arra, hogy a következő lépésben gólt lőjön a védelmi hibából. Ezzel szemben a középkezdés volt a következő labdaérintése, és már értette, hogy Karcsika "minek ment rá".

Szathmáry Károly

Na nem csak Karcsi adott olyan labdákat, amit épeszű ember meg sem próbál, de Peti is tálalt egy-két olyan zsugát, ami után Mártonfi Pisti már csak annyit jegyzett meg, hogy "jövő héten azért olyat is játsszunk, mintha NB1-re készülnénk, mert ott ilyenekre nem megyünk rá". Ha ehhez hozzátesszük, hogy Petike aljas módon, előre megfontolt szándékból még egy pattintott gólt is elért... A 2-2-es remi után egyből visszavágóra került sor, na és itt jöttek az érthetetlenül kihagyott helyzetek. Karcsi zsinórban négyszer találta el a kapust, majd lőtt két felső kapufát, míg Batisznak a célzással akadt - igaz, kevesebb - gondja, ő mellé lőtt pár helyzetet. Ezt a meccset simán nyerte a Fiorentina 4-2-re.

Mártonfi István és Kovács Péter

Batisz a győzelmi mámorban pihenőre vonult, Pisti lépett pályára helyette, méghozzá a kilencvenes években használt csapatával, amivel ő is döbbenetesen sok szektort adott. Karcsival mindketten szépen játszottak mezőnyben, így megfejthetetlen, hogyan vonultak 0-0-lal félidőre. Persze, Pistinek belszerencséje volt, amikor egy gyönyörűen kivitelezett pattintás végén védett a kapus, majd nem sokkal később az oldalsó lécet rúgta szét szektorból. A második játékrész gólokat igen, döntést nem hozott, így Petike lépéselőnyben volt a képzeletbeli tabellán. Pisti felszívta magát, és nekirontott a liláknak, de a Fiorentina ellen ma nem volt ellenszer, hetet rámoltak be a firenzei legények az Inter kapujába. Szó se róla, Pistire sem lehetett panasz, szép szektorokat adott, és magabiztosan lőtt, a három rúgott gól pedig a legtöbb meccsen elég a győzelemhez... itt nem volt.

Kovács Péter

A végére maradt még egy meccs a két agyonvert között. Pisti ezúttal versenycsapatával állt asztalhoz, ezzel pedig meg is verte a szépségbe állandóan belehaló Karcsikát, aki azt vette a fejébe, hogy minden lépésnél a nehezebb megoldást választja, sőt, igyekezett olyanokat lépni, amire társai nem gondolnak. Eközben Pisti rendkívül magabiztosan játszott mezőnyben, a helyzeteit pedig hibátlanul értékesítette, sima győzelmet aratva.

Jövő hétfőn befejeződik A Liga első kiírása, hogy egy újabb héttel később elrajtoljon a Váci Bajnokság is.