kedd, 23 április 2024 08:26

Pisti nem ment haza

Mártonfi Pisti, Kovács Peti és Szathmáry Karcsi jöttek össze hétfőn este, hogy játszanak egy teljes kört. Persze belefért volna kettő is, de amikor 20:45-kor kezdődik a Milan-Inter, akkor ott nincs mese, addigra a tévé előtt kell lenni, kiváltképp pedig Pistinek, aki Inter drukkerként a bajnoki cím ünneplésére készült. Az első meccsen Karcsival csaptak össze, Pisti pedig "hideg kézzel" nem tudott igazán nagy lehetőségeket kialakítani, így Karcsi viszonylag könnyedén nyert 3-0-ra. Peti ellen már több támadást felépített Mártonfi, és a vezetést is megszerezte. Növelhette is volna előnyét, de jött a meccsen egy szakasz, amikor a támadószektorai rendre belőhetetlen szögben álltak meg. Az éledező Fiorentina előbb kihagyott egy üres kaput, majd hirtelen vágott hármat. Pisti még visszajött egyet, de a végén Batisz nyert 4-2-re.

Kovács Péter és Szathmáry Károly a váci gombfoci edzésén

Kvázi döntőt játszott hát Kovács és Szathmáry, Pisti pedig elkezdte venni a dzsekijét... A második percben három szektorból 3-0-ra vezetett Karcsi, Pisti ekkor mondja, hogy "hát gyerekfürdetés", de visszaül. Hazamenetelét nem segítette elő, hogy a félidőben már Petike vezetett 4-3-ra, köszönhetően két ordas védelmi hibának, és két fergeteges szektornak. Pisti mosolyogva ül tovább. A második félidőben Karcsika kezdett reménytelen helyzetbe kerülni, miután Batisz két hatalmas szektort tálalt a bal szélsőnek, mi több, Baiano be is vágta őket. Pisti újra elkezdi venni a dzsekijét. Ekkor szonban a United rázta meg magát, és szintén a bal szélről robbant be Giggs... többször. Pisti leveszi a dzsekit. Az utolsó percnek 6-6-tal vágott neki a két csapat, Karcsi pedig két védőszektor után adott egy támadót, majd az óra lecsörgésekor megnyerte a meccset.

Ahogyan Petike kezd visszarázódni a játékba, úgy húzzák fel egymás teljesítményét Karcsikával, amit művelnek, az pedig már nem teljesen normális. Ez nyilván jó hatással van Pistire is, aki rendszeres játék mellett ugyancsak kíméletlen szektorokra képes, amit Peti ellen már nem csak elhitt magáról, de gólt is szerzett olyan helyzetből, amit eredetileg meg sem akart próbálni megjátszani. Ha ez a mai a közelgő Váci Bajnokság fordulója lett volna, azt mondanánk, hogy nem akármilyen meccsekkel rajtoltunk el. De elnézve az elmúlt hetek derbijeit, és a tegnapi meccseket, biztosra vehetjük, hogy amikor a jövő héten már a matek is beindul, pontosan ugyanezt fogjuk mondani: ez nem akármilyen rajt volt!