kedd, 09 április 2024 11:43

Presztízs meccsek

Az elmúlt hetekben úgynevezett Presztízs Meccseket játszik egymással a közelmúltban a játékhoz visszatérő Kovács Péter és Szathmáry Károly, az eredmény pedig minden alkalommal egyre szorosabb.

Ez a műfaj még a régi váci korszakba nyúlik vissza, már a hatvanas években is játszottak ilyen meccseket Zentelék, majd Bártfay és Teknős is többször mérkőzött ily' módon. A kilencvenes években Bártfay Csaba dolgozószobájában zajlott a legtöbb ilyen derbi, főképp Petivel. A lényege ezeknek a játékoknak, hogy nem időre mennek a meccsek, hanem gólra. Egy mérkőzés addig tart, míg valamelyik játékos el nem éri a kitűzött számú gólt, jellemzően hármat vagy négyet. Aki győz, kap egy pontot.

Váci Gombfoci Kovács Péter Szathmáry Károly

Petike viszatérésekor még messze volt egykori formájától, így ezeket a meccseket rendre Karcsika nyerte, majd a következő alkalommal már Petinek is jutott egy nyert meccs. A tegnap esti játék végére már egészen kiegyenlítetté váltak az erőviszonyok. Az első meccset még nullára nyerte Karcsi, de a másodikon már két rúgott gólig jutott a Fiorentina. A harmadik összecsapás temérdek hibát hozott, a két játékos majdnem egy órán át gólképtelen maradt. A csendet Batistuta törte meg szabadrúgásból, majd Robbiati gurított egy mesterhármast. A negyedik meccset is Petike nyerte, de aztán érkezett Beckham, és a mindent eldöntő ötödik meccset - vezérletével - Karcsi nyerte meg.

Kovács egyre inkább kezdi megközelíteni régi játékát, és bár még van hova tovább, már most partiban vannak Szathmáryval. A Prezstízs-meccsek folytatódnak, előbb azonban jövő hétfőn A Liga robog tovább a hetedik fordulóval.