péntek, 06 november 2020 06:23

Dunakanyar Kupa 2020

Sajnos nem tudjuk szám szerint, hogy hányadik Dunakanyar Kupát rendezzük november hetedikén, mivel a hatvanas évek közepétől a hetvenes végéig nem sok írás maradt fenn, de tény, hogy az első verseny ezzel a névvel 1961-ben került megrendezésre Vácott. Tavaly az év legerősebb mezőnyét igyekeztünk összehozni, hogy egy meghívásos versenyen tisztelegjünk elődeink előtt, valamint hogy a világ legjobbjainak játékával mutassuk meg, hogy milyen magasságokat lehet elérni ebben a játékban.

Dunakanyar Kupa 2020

A tavalyi verseny olyannyira jól sikerült, hogy a mezőny ereje messze felülmúlta még a Tizek Bajnokságáét is. Egy pillanatig sem lehetett kérdés, hogy 2020-ban is megmérkőzzünk! Sajnos a vírushelyzet miatt nagyon sokan maradnak távol a versenytől, de még így is tizenöt bátor legény áll asztalok mellé az idei Dunakanyar Kupán. És hogy kik lesznek azok, akik idén összemérik tudásukat? Lássuk a résztvevőket a ranglistán elfoglalt helyezésük sorrendjében!

1. ifj. Farkas Gábor

A Vasi GE játékosa az ötödik helyen áll a ranglistán. Sok klubot megjárt már, igazi "otthona" a Tiszavasvári SE, az idei az első éve Szombathelyen. Hihetetlenül precíz játékos, aki rendkívül magabiztos még olyan helyzetekben is, amelyeket a legnagyobbak is csak félve próbálnak meg. Ő a regnáló Európa Bajnok!

Farkas Gábor

2. Laczkó Balázs

Csapattársunk a ranglista hetedik helyezettje. Európa bajnok, Bajnokok Ligája győztes, Magyar Bajnok. Valószínűleg a világ leggyorsabb gombozója. Gólzáporos meccseket láthatunk tőle

Laczkó Balázs

 

3. Magyar Antal

A Testvériség SE erőssége, a ranglista nyolcadik helyéről. Rendkívül közvetlen figura, általában a társaság középpontja. Támadószellemű játékos, aki elsősorban a világversenyeken remekel. Ő maga sem tudja már hány világbajnoki címmel rendelkezik...

Magyar Antal

 

4. Mártonfi István

A Józsefváros színeiben versenyző "Pitti" a kilencedik név a rangsorban. Félig-meddig helyi erő, hiszen gödi lakos, és egyesületünk teljesértékű tagja. Precíz, megfontolt játékos. Érdekesség, hogy -erdélyi magyar révén- mind román-, mind magyar színekben szerzett már világbajnoki címet!

Mártonfi István

 

5. Szathmáry Károly

Egyesületünk vezetője a tizenhetedik a ranglistán. Ő minden idők legeredeményesebb váci játékosa, aki hosszú évek után kezdett visszatérni komolyabban a játékhoz, de egyelőre messze elmarad önnön tudásától. Támadószellemű játékos, és még a legszorongatottabb helyetben is csak az érdekli, hogyan szerezhet gólt az adott szituációból. Örök kísérletező, ezen a hétvégén is egy újonnan fejlesztett csapattal áll pálya mellé, amellyel még csak edzeni sem volt lehetősége. Sokszoros világbajnok, őt is a "Négy Galaktikus" egyikeként szokták emlegetni. Nem mellesleg a Dunakanyar Kupa címvédője.

Szathmáry Károly

 

6. Kovács Péter

Batistuta olyannyira régen játszott már, hogy már nem is szerepel a ranglistán, de visszavonulása előtt a második helyen is állt sokáig. Valószínűleg a valaha volt legjobb kezű gombozó, akinek visszatérése minden évvégi megbeszélésen téma a klubnál már hosszú évek óta. Magyar Bajnok, a váci klib igazi legendája.

Kovács Péter

7. Szili Balázs

A Józsefvárosi SzE tagja, a MALSZ elnöke huszonötödik a ranglistán. Játék iránti szeretetéről, és játéktudásáról is sokat elmond, hogy a hosszú éveken át egyeduralkodónak szémító Testvériség - Komló kettős elől nem a gigapénzekből televásárolt Vasi GE tudta elorozni a bajnoki címet, hanem a végig alázatosan szereplő, előzetesen nem sokra hivatott Józsefváros. Természetesen ő is világbajnok.

Szili Balázs

 

8. Komáromi Zsolt

A leghosszabb nevű magyar klub, a Benfica Mundial '93 FC SE Szigetszentmiklós játékosa harmicharmadik a listán. Megfontolt játékos, nem ő lesz az, akit szaladgálni látunk majd a pálya körül. Becsületes, közvetlen fickó, aki nem mellesleg szintén rendelkezik világbajnoki címmel

Komáromi Zsolt

 

9. Berend Csaba

Csaba bajnok lett a Testvériséggel, ami már kijárt neki azok után, hogy milyen töménytelen mennyiségű ifistát nevelt ki a Rózsadombban. Harmincnegyedik helyen áll a ranglistán. Minthogy szinte teljes pályafutását a maga által pallérozott gyerekekkel egy csapatban töltötte, csak NB2-es érmei vannak. Kedves figurája a gombozó társadalomnak, amolyan örök gyerek.

Berend Csaba

 

10. Körmendi Gábor

Őt irigylik a legtöbben, amikor valahonnan a pálya közepéről kell lőni, mert a Józsefváros versenyzője veri a két métert. Megfontolt, taktikus játékos, aki képes olykor elkapni a legnagyobb neveket is. Harmincnyolcadik a ranglistán.

Körmendi Gábor

11. Góbi István

Harminckilencedik helyről érkezik a kecskemétiek fenegyereke. Az egyik leginkább alul-értékelt játékos a gombozó világban, hiszen sokkal többet tud, mint amennyire tartják. Sosem volt világ- vagy Európa bajnok, éppen csak mindig a lehető legjobbkor húzza ki csapatát a slamasztikából. Rendkívül megbízható játékos, nem mellesleg a váci csapat örökös tiszteletbeli tagja!

Góbi István

 

12. Demény Zoltán

Első csapatunk tagja, a tavalyi NB1-es szezon meglepetés embere negyvenegyedik a ranglitán. Nem akrámilyen skalpokat gyűjtött be a csapatbajnokságon. Rendelkezik Magyar Bajnoki címmel és Bajnokok Ligája győzelemmel is. A legváratlanabb helyzetekben tud adni egy nagy szektort, és pont ugyanilyen meglepő hibákra is képes. Szerencsére ez utóbbiból keveset látni tőle mostanság.

Demény Zoltán

13. Csegezi Péter

Nagyot ugrunk a ranglistán, egészen a 124. helyig. Péter a Kolozsvár erőssége volt, így került csapatunkhoz. Jó kező játékos, aki nagyon ritkán áll pálya mellé, főképp a csapatversenyeken látjuk. Aztán amikor felbukkan, nem győzi szedni a skalpokat. Csak úgy, mint a kolozsvári különítmény többi tagja, Péter is üde színfoltja a társaságnak, mindig öröm látni. 

Csegezi Péter

14. Dobos Attila

Második csapatunk kapitánya is kolozsvári legény, százhuszonnyolcadik a listán. Minden, amit elmondtunk Csegezi Petiről, elmondhatjuk róla is. Talán a legalázatosabb játékosunk, aki mindent megtesz a csapatért. Évek óta sziklája a második csapatnak. Nem túlzás állítani, hogy nélküle nem is lenne Vác II...

Dobos Attila

15. Nagy Péter

Még egy váci Péter, aki pedig szintén kolozsvári. A Szponzorbácsi hihetetlen játékszeretete példa lehet mindannyiunknak. A Kolozsvár Kupa rendszeres házigazdája százötvenkettedik a rangsorban.

Nagy Péter

A verseny délelőtt tíz órakor veszi kezdetét. A versenyzők két csoportba sorolódnak vaksorsolással, hogy az első négy a felső-, míg a többiek az alsóházba jussanak. A nyolc között egyenes kieséssel folytatódik a játék. A döntő 16 óra után várható. A vírushelyzetre való tekintettel a verseny "zártkapus", azaz nem áll módunkban érdeklődőket fogadni.

 

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter