kedd, 29 október 2019 11:55

Itthon maradt a Dunakanyar Kupa serlege

Az elmúlt évek legerősebb mezőnye gyűlt össze a Madách Imre Művelődési központ tükörtermében, hogy megmérkőzzön a Dunakanyar Kupa serlegéért. A meghívásos versenyen részt vett többek között a ranglista éllovasa, Fülöp Elemér, a jelenlegi világbajnok Lukács Viktor, és az Európa bajnoki cím védője, Farkas Gábor is. A váci csapatból Szathmáry Károly, Laczkó Balázs és Balizs Benedek vett részt a tornán.

Dunakanyar Kupa

A két, egyenként hét fős csoportba képtelenség volt úgy sorsolni, hogy ne legyen mindkettő halálcsoport. A vaksorsolás után egymásnak feszültek a játékosok. Az 'A' jelű csoportban Laczkó és Szathmáry mellett a két címvédő, Farkas és Lukács, valamint Trecskó János számított nagy esélyesnek. Komáromi Zsolt és Terjék Zsolt mellett a versenyre utolsó pillanatban beugró Lukács László gyűjtögette a pontokat, nem kis kavarodásokat okozva. Laczkó Balázs a csoportkör felénél, továbbjutó helyről feladni kényszerült a versenyt. A nyolc közé csoportelsőként jutott Lukács Viktor, megelőzve Trecskó Jánost, ifj. Farkas Gábort és Szathmáry Károlyt. Egy egészen elképesztő számadat: a csoportban hoszonöt mérkőzést játszottak, amelyen 150 gól esett. Ez meccsenkénti hatos gólátlag! Félelmetes....

A 'B' csoport kiegyenlítettebb volt, és bár Fülöp Elemér magabiztosan szerezte meg az első helyet, mögötte óriási tülekedés volt a másik három továbbjutó helyért. Az első néhány forduló után még Balizs Benedek is jól állt. Az NB1-be készülő fiatal játékosunk számára azonban még megterhelő volt ennyi nagy meccset végig koncentrálni, így a végére elfáradt. Második helyen Góbi István jutott a nyolcba, mögötte Magyar Antal és Debreczy István végeztek. De jól mutatja a csoport homogenitását, hogy a harmadik és a hetedik helyezett három ponton belül végzett! Seremet Szilárd kiesése a nap legnagyobb meglepetése. Pedig Seró alaposan megrázta magát, és az utolsó körben egy ötöst gurított Fülöpnek... azonban ez sem volt elég ahhoz, hogy visszakapaszkodjon a négybe.

Dunakanyar Kupa

Mártonfi István derekában becsípődött egy ideg, így nem vállalta a játékot a kilencedik helyért, csak úgy, mint Terjék Zsolt, akinek nagy respekt hogy eljött, hiszen éjszakás műszakból érkezett, és ugyanide tért vissza a verseny végeztével. Így négyen csaptak össze a kilencedik helyért. amelyet Seremet Szilárd szerzett meg Lukács László, Balizs Benedek és Komáromi Zsolt előtt.

A nyolc között ismét jött a vaksorsolás, annyi kitétellel, hogy mindenki a másik csoportból kapott ellenfelet. Egyedüli váciként Szathmáry húzott ellenfelet, Magyar Antal személyében. Magyar percek alatt háromgólos előnyre tett szert, amit őrzött is a második félidő közepéig, amikor is Szathmáry vette át a kezdeményezést, és pillanatokkal a vége előtt fordított, kialakítva a 7-6-os végeredményt. Mint később kiderült, ez lett a nap leggólzáporosabb meccse. Csapattársak csaptak össze a Fülöp Elemér - Trecskó János meccsen, a komlóiak harmadik pályása pedig búcsúztatta a világ legmagasabban rangsorolt játékosát. Farkas Gábor Deberczy Istvánon keresztül menetelt a négy közé. A kétszer tizenhárom perc nem volt elég a döntéshez Lukács Viktornak és Góbi Istvánnak, a maratoni szétlövés végén Lukács örülhetett.

Dunakanyar Kupa döntő Szathmáry Károly Lukács Viktor

Az elődöntőben Szathmáry visszavághatott Farkas Gábornak a csoportban elszenvedett vereségért, és élt a lehetőséggel. A 4-1-es győzelem meglepően sima volt. Nem így a a Lukács - Trecskó meccs, ahol hatalmasat küzdöttek a fiúk, Lukács pedig 4-3-as sikerrel állította meg Trecskót, és jutott a dontőbe. Eközben kialakultak a helyosztók is. A hetedik helyért Magyar Antal verte Debreczyt, az ötödik pozícióért Fülöp Góbit. A bronzmeccsen nem bírt egymással Trecskó és Farkas, a 2-2-es döntetlen után jöhetett a szétlővés, amelyben a Vasi GE játékosa koncentrált jobban, megszerezve ezzel a harmadik helyet. A döntőben Szathmáry nagyon magabiztosan játszott, gyakorlatilag esélyt sem hagyva Lukács Viktornak. A 6-3-as váci sikerrel zárult mérkőzés pedig méltó zárása volt az elmúlt időszak legmagasabb színvonalú versenyének.

Dunakanyar Kupa dobogó Szathmáry Károly Lukács Viktor Farkas Gábor

 

Végeredmény

1. Szathmáry Károly - Dunakanyar Forte ALC
2. Lukács Viktor - Testvériség SE
3. ifj. Farkas Gábor - Vasi GE
4. Trecskó János - DÖKE Komló
5. Fülöp Elemér - DÖKE Komló
6. Góbi István - Hírös ALSE Kecskemét
7. Magyar Antal - Testvériség SE
8. Debreczy István - Vasi GE
9. Seremet Szilárd - Hírös ALSE Kecskemét
10. Lukács László - Testvériség SE
11. Balizs Benedek - Dunakanyar Forte ALC
12. Komáromi Zsolt - Benfica Mundial '93 FC SE Szigetszentmiklós
13. Mártonfi István - Józsefvárosi SzE
13. Terjék Zsolt - Testvériség SE
15. Laczkó Balázs - Dunakanyar Forte ALC

Tesco

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter