szerda, 08 május 2019 16:41

Az NB2-ben is véget ért a tavasz

A másodosztályban is befejeződtek a tavaszi küzdelmek, így második számú csapatunk is féltávhoz érkezett az idei csapatbajnokságon. Tavaly a kiesés ellen küzdött a Vác II, sőt, sokszor az is problémát okozott, hogy ki tudjon állni egy-egy mérkőzésre második számú csapatunk, hiszen azonos ligában szerepelt a Vác I-gyel, és bizony sokszor kellett feláldoznia saját boldogulását a másik csapat feljutásának oltárán. Idén Vác már NB1-es, így a tartalékok teljes egészében önmagukra figyelhettek. Kissé megnehezítette a helyzetet, hogy Cserey László néhány nappal a bajnokság kezdete előtt egyszerűen cserbenhagyta csapattársait, és bejelentette visszavonulását. A helyére hirtelen hárman is ugrottak, így a tavalyinál erősebb csapattal vágtunk neki az idei NB2-nek.

Dunakanyar Forte ALC NB2-es csapata 2019-ben

 A kissé ad-hoc jelleggel összeállt csapat nehezen lendült bele a játékba, és bár az abszolút bajnokesélyes Csokonyavisonta elleni vereség akár papírformának is tekinthető, az már kiejezetten csúnyán festett, hogy az első négy mérkőzésen mindössze egy döntetlenre futotta, igaz az az egy döntetlen a szintén feljutásra esélyes Erzsébetváros ellen született. A Kecskemét II és Szeged III elleni szoros vereség egyértelműen javítható őszre. Az ESE második csapata ellen már simán nyertek Pozsonyiék, így az ötödik fordulóra megszületett az első győzelem.

csapat1

Komló II ellen a súlyos vereség elkerülése tekintehő sikernek, miután a félidőben nagyon elmentek a baranya megyeiek. Marosvásárhely csapata a feljutásra is esélyes lehetett volna, ha legjobbjai nem igazolnak NB1-es csapatokhoz. Nélkülük nem volt reális esélyük erdélyi barátainknak, így Vác második győzelmével elmozdult a kieső helyekről. Szombathely lelkes csapata ellen nagyon fontos győzelmet arattak Baross Gabiék, hiszen a Vasi II jelentheti a legnagyobb fenyegetést hátulról. A végén a Szeged II még átgyalogolt a mieinken, de már így is előbbre tartunk, mint egy évvel ez előtt.

nb2

A bajnokság felénél ellépett a mezőnytől Csokonyavisonta és Szeged II, akiket az Erzsébetváros üldöz. A középmezőny azonban nagyon szoros, hiszen a negyedik és nyolcadik helyezettet mindössze négy pont választja el egymástól. A kieső helyeken az ESE II és a Vasi II tanyázik. Csapatunkból kiemelkedett két fiatal játékosunk Balizs Benedek és Roller Dániel, hiszen ők ketten tudtak 50% fölötti teljesítményt nyújtani. A tavalyi hét ponttal szemben idén tíz egységgel áll csapatunk a hetedik helyen, és inkább kacsintgathat előre, mint hátrafelé. A dobogó nem reális cél, de a negyedik hely megszerzése egy erős őszi idénnyel kivitelezhető.

Részletes eredmények

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter