hétfő, 29 április 2019 16:10

Féltávnál jár az NB1

Kezd körvonalazódni, hogy a mezőnyben hol helyezhető el csapatunk, miután négy év elteltével visszakerült az elsőosztályba. Év elején még tanácstalanok voltunk, hiszen reálisan a kiesés elkerülését tűztük ki célul, mindamellett, hogy akár még a dobogóra is esélyes lehet a keret, ha minden körülmény összejön. A szezon felénél már jól látszik, hogy nem jön össze minden... Szathmáry Károly csak a meccsek felén tudott jelen lenni, akkor is formán kívül szerepelt. Oláh Tamás számára -aki szintén a meccsek kevesebb mint felén szerepelt- nagyon erősnek tűnik az NB1 mezőnye, csak úgy, mint a három meccsre beugró Roller Dánielnek. Ellenpólus Demény Zoltán, aki az előzetes várakozásokat messze túlteljesíti. Balizs Benedek egy meccsre ugrott be, ott megtette, amit meg kellett tenni. Ács Márton és Laczkó Balázs teljesítménye egyenletes, ők ketten a csapat minden mérkőzését végigjátszották. Tizennyolc forduló után a Forte a hetedik, messze megelőzve a kiesőket, és ugyancsak messze leszakadva a dobogótól.

A Dunakanyar Forte ALC elsőosztályú szektorlabda csapata

Szathmáry Károly, Laczkó Balázs, Ács Márton, Demény Zoltán felállású alapcsapattal vágtunk neki az idei NB1-nek. Marci nyolc év kihagyás után tért vissza a pálya mellé, Balázs egy ramaty NB2-es szezont kellett hogy feledtessen, Döme bizonyíthatott az NB1-en, míg Karcsinak újra fel kellett (volna) venni az élboly ritmusát, ahonnét régen száműzte önmagát. Ez a bizonyos ritmus azonban nehezen adta magát, csikorgott, nyikorgott a gépezet, és nem igazán működött a csapat. Karcsi olyan volt, mint aki most ismerkedik a játékkal, Döme még nem igazán érezte a csapatot, Marci próbálta higgadtságát átültetni a többiekbe, miközben saját határait próbálgatta, Balázs pedig a maga egyszerűségében pontosan azt csinálta, amit mindig is, hozott egy rapszodikus teljesítményt, amiben több azért a győzelem, mint a vereség. Szóval nehezen indult, amit nagyon jól mutat, hogy az első három meccs elég sima vereség lett a Józsefváros, Szeged, Szombathely triótól, hogy aztán két döntetlennel próbáljunk felállni a padlóról. Szigetcsép és Szigetszentmiklós az átigazolási időszakban minden erejét elveszítette, ellenük két könnyű sikert könyvelhettünk el, majd a valóság újra beköszönt az ablakon, és Kecskemét is simán gyalogolt át csapatunkon. Összességében a valóságot láthattuk: egy újonc csapat (még ha három korábbi bajnokkal is a keretben) ismerkedett az NB1 légkörével. A másik újonc, a Testvériség II ellen egy nagyon sima győzelem zárta az első kört.

Marci

A második teljes körben Oláh Tamás lépett Szathmáry helyére, aki nem tudta vállalni a játékot. Szeged legyőzésével bíztató rajtot vett a csapat, hogy aztán a Testvériség megmutassa miért ők a bajnoki cím védői. Az új üstökös, a Vasi GE megállítása fontos volt, az ellenük elért döntetlen jó eredmény, csak úgy, mint a Komló elleni remi. Józsefváros viszont ritka nagy verést mért ránk, amit a Szigetcsép-, majd a Szigetszentmiklós elleni szintén sima győzelem annulált. Kecskemét egyértelműen jobb csapat jelenleg, amit be is bizonyítottak. A végére maradt a Testvériség II, akik ellen kicsit kiengedett a csapat, így a Tesi kiharcolt egy döntetlent.

Dunakanyar Forte ALC NB1-es csapata 2019-ben

Tizennyolc forduló után elszakadt az első három a mezőnytől. 37 ponttal áll az élen a Vasi GE, második a Testvériség 36-, míg harmadik a Józsefváros 35 egységgel. A középmezőnyt a Komló, Szigetszentmiklós, Kecskemét hármas alkotja 28-28-27 ponttal, majd következünk mi 23-mal. A 18 pontos Szeged lépéselőnyben van a 15 pontot gyűjtött Tesi II-vel szemben, a Szigetcsépet pedig talán már semmi nem menti meg a kieséstől, három pontjuk van mindössze.

Sok kérdőjelet kell még kiegyenesíteni az őszi folytatásig. Ács Marci és Laczkó Balázs két fix pont a csapatban, ők mozdíthatatlannak tűnnek. Demény Zoli bebizonyította, hogy bőven van helye a Vác I-ben. Oláh Tominak rutint kell szereznie, mert az NB1-es mezőny fejben sokkal előbbre tart, és hiába van Tominak zseniális kézügyessége, a tehetség önmagában itt már kevés. Roller Dani sem játszott soha ezen a szinten, így neki is szélesíteni kell a taktikai repertoárt. Mindkettejükre igaz, hogy az eszközeiket rendbe kell szedni. Tominak nagyszerű csapata van, de a pálcái problémásak, míg Danika esetében a csapat sem az igazi. Szathmáry Karcsinak mindenképp megoldást kell találni ezekre a problémákra, hogy Tomi és Dani technikailag is készen álljon egy NB1-re. Karcsinak ráadásul önmagát is fel kellene készíteni, mert az elmúlt időszakban nagyon keveset tudott gyakorolni, hiszen a gombfocira szánható idő jelentős százalékát az teszi ki, hogy az egyesület ügyeit intézze, kezdőket tanítson, bemutatókra járjon, és csak elenyésző időt tud gyakorlással tölteni, így pedig nem tud az a vezére lenni a csapatnak, akinek lennie kellene. Most lesz négy hónap szünet, hogy ezeket a dolgokat rendbe tegyük. Mindent összevetve bíztató a helyzet, hiszen ennyi kihagyás után a kiesés réme nem fenyeget, a középmezőny pedig elérhető távolságban van. Egy újonc csapat útkereső szezonjától ennél többet nem is szabad várni.

Részletes eredmények

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter