hétfő, 31 december 2018 20:30

Visszatekintés 2018-ra

Órák választanak el minket 2019-től, itt van hát az ideje, hogy visszatekintsünk az idei évre, és szabadjára engedjük fantáziánkat a következő esztendővel kapcsolatban. Az idei év mozgalmas volt, a jövő pedig a legkevésbé sem ígérkezik unalmasnak.

Január

vk

2018 is a Váciak Kupájával vette kezdetét, amelyen idén tizennégyen csaptak össze, és amely zsinórban negyedszer is Szathmáry Károly győzelmét hozta. Szintén hagyomány, hogy Jurcsik Gábor emlékére rendez szektorlabda csapatversenyt a Józsefvárosi SzE, amelyen két csapatunk is indult, és mindkettő dobogón végzett, még ha az aranyat nem is sikerült elhozni.

Február

debrecen1

Szathmáry Károly egyedüli váciként vágott neki a 12 érintéses világbajnoki selejtezőknek, de nem találta előző évi formáját.

Március

Baross Gábor

Budapesten folytatódtak a VB selejtezők, de Szathmárynak már csak matematikai esélye maradt arra, hogy kvalifikáljon. Baross Gábor lett az első magyar, aki nemzetközi subbuteo versenyt tudott nyerni. Gábor Prágában bizonyult a legjobbnak.

Április

Szektorlabda NB2

Az M4 Sport Szabadidő magazinjában szerepelt Szathmáry, aki a 12 érintéses gombfocit mutatta be. A Dobos Attila – Csegezi Péter és Olcsváry András alkotta Vác III hajszállal maradt le a szektorlabda NB3 rájátszásáról. Vác II helyt állt az NB2-n, és a kieső helyeket elkerülve fordult, míg Vác I döcögős játék után az élről várta az őszi folytatást.

Május

Szathmáry Károly Tesco Kampány

Úgy tűnt, Szathmáry Károly a matematikai esélyt is elveszítette arra, hogy ott legyen a 12 érintéses válogatottban. Baross Gábor másodikként zárta a subbuteo országos bajnokságot. A Tesco áruház „Ön választ, mi segítünk” kampányában egyesületünk is részt vett. Az áruház vásárlóinak szavazatai alapján százezer Forintot kaptunk amatőr gombfoci klub beindítására.

Június

Vác szektorlabda edzés

Mint kiderült, a szövetségnél rosszul értelmezték a világbajnokság kiírását, a pontosítás pedig azt jelentette, hogy Szathmáry Károlynak elég megjelennie az utolsó selejtezőfordulón ahhoz, hogy kvalifikálja magát. Az elmúlt hónapok folyamatosan bundabotrányai miatt azonban úgy döntött, nem adja nevét az eseményhez, így visszalépett a mundiáltól. Hét év kihagyás után tért vissza a váci edzésekre Ács Márton.

Július

WASPA világbajnokság

Az amatőr subbuteo világbajnoksággal indult a hónap. Baross Gábor bejutott az egyenes kieséses szakaszba, ahol végül az ötödik helyen zárt. Szathmáry Károly ugyanitt a 12. lett. Oláh Tamás nyerte a Sopron Kupa harmadosztályú szektorlabda versenyét, sőt, az elsőosztályúak között is a hatodik helyen végzett. ifj. Oláh Tamás az ifjúságiak között lett második Sopronban. Az utánpótlás csapat támogatására kiírt torna lebonyolításával egyesületünk segítséget nyújtott egy vácdukai jótékonysági öregfiúk focitorna rendezésében. Nem mellékesen a torna gólkirálya Oláh Tamás lett.

Szeptember

Szektorlabda NB2

Nem akármilyen izgalmak közepette harcolta ki az NB1-es tagságot első csapatunk a szektorlabda NB2-ben. Vác II eközben bennmaradt, ami legalább ekkora fegyvertény a történtek ismeretében.

Október

12 erinteses csapat

Harmadik helyen végzett a Szathmáry Károly, Kollár Tibor és Cserey László alkotta csapatunk a 12 érintéses csapatbajnokságon.

November

Oláh Tamás

Oláh Tamás és Mártonfi István is részt vett a lisszaboni világbajnokságon. Ketten együtt négy éremmel gazdagodtak, köztük egy arannyal. Baross Gábor a Magyar Kupán is ezüstöt szerzett a subbuteosok között.

December

Ács Márton

Ács Márton a Földi Pál Emlékverseny megnyerésével tért vissza a játékhoz. Balizs Benedek nyerte a Karácsony Kupát.

2019

A következő év legfontosabb része, hogy ismét az NB1-ben szerepel majd csapatunk a szektorlabda csapatbajnokságon. A klubvezetés december elején ült össze, és döntött a csapat összeállításáról. E szerint Vác jövőre a Szathmáry Károly, Laczkó Balázs, Oláh Tamás, Ács Márton, Demény Zoltán felállásban vág neki a bajnokságnak.

Kívánunk mindenkinek sikerekben gazdag, boldog Újévet. Találkozunk december 11.-ém, első edzésnapunkon! Ne feledjétek, január 19.-én Váciak Kupája!

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter