csütörtök, 15 november 2018 11:07

Oláh Tamás világbajnok!

Véget ért az idei világbajnokság Lisszabonban, ahol két játékosunk, Oláh Tamás és Mártonfi István is érdekelt volt. Ketten együtt összesen négy érmet hoztak haza, köztük egy aranyat, hiszen a magyar szektorlabda válogatott Oláh Tamással soraiban visszahódította három éve elveszített világbajnoki címét!

Világbajnok a magyar szektorlabda válogatott

Oláh Tamás hatalmas tettet hajtott végre, hiszen gyakorlatilag az esélytelenek nyugalmával érkezett Portugáliába, annak tudatában, hogy a magyar válogatott negyedik számú cseréjeként talán pályára léphet a csapatban, de a főtábláért pótselejtezőket kell vívnia egyéniben. Erre fogta magát, veretlenül jutott tovább a pótselejtezőkön, majd szintén veretlenül végzett az első csoportkörben, hogy utána veretlenül végezzen a legjobb 16 közötti csoportban is! A nyolc között szétlövéssel legyőzte Mártonfit, majd szintén szétlövéssel maradt alul a végső győztes, Lukács Viktor ellen. A bronzmeccsen a regnáló Európa bajnokot verte 2-1-re, így élete első nemzetközi versenyén, ahová voltaképp csak beugrósként érkezett, világbajnoki bronzérmes lett!

Oláh Tamás világbajnok

A magyar válogatott aztán fölényesen győzött minden meccsén, így Tamás a válogatottal elért a csúcsra, azaz világbajnokként jöhetett haza Portugáliából!

Mártonfi István világbajnok

Mártonfi István a román válogatottal ezúttal nem tudott borsot törni az esélyesek orra alá. Pisti egyéniben épp Oláh ellen vérzett el, míg a válogatott is vereséget szenvedett a döntőben. A 12 érintéses szakágban a brazilok minden vittek, a magyar csapat (ahol nem volt váci érdekeltség) lett a második, míg a Mártonfival felálló Románia a harmadik helyen végzett.

Részletes eredményekkel azok birtokában később jelentkezünk.

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter