szerda, 26 szeptember 2018 10:00

Visszatért csapatunk az NB1-be

Véget ért az idei szektorlabda csapatbajnokság másodosztályának sorozata. Nem is akármilyen véget... mondhatjuk, hogy minden jó, ha jó a vége, de ha egy -kicsit is lelkes- szurkolónk nyomon követte az eseményeket, az több hátsófali infarktuson esett át, mire a verseny végre befejeződött.

A Váci Forte a szektorlabda NB2-n

Még csak közeledett az NB2 záróakkordja, amikor is kiderült, hogy a csapatok összeállítása terén bizony nem minden alakul úgy, ahogy alakulnia kell. Kezdődött azzal, hogy a nagy csinnadrattával beharangozott Ács Marci lebetegedett, két nappal a forduló előtt pedig eldőlt: visszatérésére a decemberi Palota Kupáig várni kell. Mintha csak összebeszéltek volna, szinte órára pontosan Szathmáry Karcsi is ugyanabba a kórságba esett. Közben nem csak a betegség, de az időbeosztás is derekas fejtörést okozott a szakvezetésnek, hiszen a fentieken kívül nem tudta vállalni a játékot Cserey László, Dobos Attila és László Márk sem. Hogy még egy kicsit bonyolódjon a helyzet, Pozsonyi József, Oláh Tamás, Baross Gábor és Balizs Benedek csak szombaton tudta vállalni a játékot, míg Nagy Péter helyett érkezett szombat délutánra Roller Dániel. Demény Zoltán, Laczkó Balázs, Csegezi Péter és Olcsváry András pedig csak vasárnapra tudtak a csapat rendelkezésére állni. Voltaképp csak Kollár Tibor és Simó Gergely volt bevethető mindvégig a hétvége folyamán, ami ahhoz képest, hogy két csapatot kellett kiállítani, meglehetősen kevéske... Azt is mondhatjuk, hogy az állandóság erősen hiányzott a csapatokból. Mivel Vác I ki sem tudott volna állni, Szathmáry betegen is vállalta a játékot, így a szombati játéknapnak a Balizs-Szathmáry-Kollár-Baross felállásban vágot neki első csapatunk. Vác II az Oláh-Pozsonyi-Nagy-Simó négyessel rajtolt.

A két csapat egymás ellen kezdett. Balizs Benedek kicsit lassabban ébredt a többieknél, Simó Gergő pedig köszönte szépen, és alaposan elpáholta. Ezt a vereséget Karcsi annulálta Oláh legyőzésével. Kollár Tibi megverte Nagy Petit, Baross Gabi pedig Pozsonyi Józsit, így 6-2-re vezetett első csapatunk a "fakó" ellen. A második körben azonban megtáltosodtak Pozsonyiék! Józsi Tibit verte, Nagy Péter Baross Gabit, míg Balizs Oláh ellen is kapitulált. Szathmáry győzelme Simó ellen azt jelentette, hogy a két csapat döntetlenre végzett.

A második fordulóban Vác I a tarcsi riválisával, a Sopronnal találkozott. a 8-0-ás félidő után kicsit kiengedtek a fiúk, így például Karcsi hatot kapott a feltörekvő Böcskei Barnától, de Csorba Gábor és Füzy Csaba is jó volt egy ikszre Kollár és Balizs ellen, így a vége 12-4 Vác javára. Vác II az Erzsébetváros ellen lépett asztalok mellé, és nem kis meglepetést jelentett, hogy a félidőben a mieink álltak jobban, köszönhetően annak, hogy Pozsonyi Józsi simán verte Kővágót, Oláh Debreczeny Zoltán ellen tudott nyerni, Simó Gergő pedig remizett Tóthtal. Az ESE azonban komolyan gondolta, hogy fel szeretne jutni az NB1-be, így megrázta magát a második körre. Debreczenyi Zoltán legyőzte Simó Gergőt, Tóth László Nagy Pétert, Debreczenyi attila Oláht, így Pozsonyi győzelme Máté Bálint ellen már csak kozmetikázásra volt elég, 9-7-re nyert a fővárosi alakulat.

A következő fordulóban csak második csapatunk volt érdekelt, ám nem akármilyen meccsen, hiszen a Modern SE visszalépése után kétcsapatosra olvadt kiesési háború másik résztvevője, a Sopron állt szemközt fiainkkal. Oláh legyőzte Böcskeit Barnát, Pozsonyi Józsi Inczédi Gergőt, Simó pedig remizett Füzyvel, így 5-3-as váci előnnyel fordultak a csapatok. Pozsonyi Böcskei Imre ellen is győzni tudott és Oláh is nyert, ezúttal Füzy ellen, így belefért Simó és Nagy veresége is, ellépett üldözőjétől a Vác II.

A Váci Forte a szektorlabda NB2-n

Igazi feljutási rangadó következett, amikor is a Testvériség ellen lépett pályához első csapatunk. Szathmáry meglepő könnyedséggel verte Hidit, Kollár pedig Terjéket győzte le magabiztosan. Berend Csaba lebirkózta Baross Gabit, így Balizs Benedektől kellett a döntetlen Kondor Gábor ellen ahhoz, hogy vezessünk félidőben. A második körre Szathmáry Karcsi végérvényesen elfáradt, és bár le tudta játszani meccsét Szappanos ellen, pontszerzésre már nem maradt esélye. Kollár Tibi legyűrte Kondor Gábort, Baross Gabi viszont nem bírt Hidivel sem. Balizs Benedek az utolsó pillanatig tartotta magát Terjék Zsolt ellen, aki hatalmas szektort adott másodpercekkel a meccs vége előtt, amivel nem csak önmaga-, de a csapat mérkőzését is döntetlenre mentette. Eközben második csapatunk is egy a faljutásért küzdő gárda, a Csokonyavisonta ellen játszott, és az első körben egyértelművé vált, hogy miért is küzd a kiesés ellen Vác II, a feljutásért pedig Csokonya, hiszen 8-0-ás visontai előnnyel fordultak a csapatok. Felderengett egy emlék, amikor az NB1 utolsó fordulójában egy pontra volt szüksége Vácnak Csokonyavisonta ellen, a 0-8-as félidő után pedig könyörtelenül kivégezték ellenfelüket, döntetlenre mentve a mérkőzést. Csokonyavisonta elfelejthette ezt a fiaskót, mert hármat is cseréltek, ami kis híján végzetesnek bizonyult. A Nagy Péter helyett érkező Roller Dani simán verte Primon Lászlót, Pozsonyi agyonverte Édert, Simó Gergő pedig Németh László ellen győzött. Szorult hát a hurok a pályán maradó csapatkapitány Primon Csaba nyakán, aki csak az utolsó pillanatokban begyötört góllal tudta döntetlenre menteni meccsét Oláhval szemben, megnyerve ezzel a meccset csapatának.

Szathmáry edidg bírta. Kipakolta játékosait a pályára a Komló ellen, de a meccset már nem tudta elkezdeni. Társai javaslatára hazament, Pozsonyi Józsi kíséretében, így mindkét csapatunk háromfősre olvadt. Vác II pihent ebben a körben, első csapatunkra azonban két meccs is várt. Komló ellen Balizs győzött Gyozsán ellen, Kollár hozott egy döntetlent Kelemen ellen, így 3-5 állt az eredményjelzőn a félidőben. A második körben aztán Komló nagyon megrázta magát, és egyedül Baross Gábor volt jó egy döntetlenre Balla Antallal szemben, így tehát Komló súlyos vereséget mért csapatunkra. Az utolsó szombati körre nem hiányzott egy feljutási rangadó az ESE ellen... Baross és Balizs egy-egy döntetlenje azt jelentette, hogy 6-2-es fővárosi előnnyel fordultak a csapatok, így három fővel legfeljebb a döntetlen kiharcolására lehetett esély. Kollár legyőzte Mátét, Balizs Debreczenyi Zoltánt, Baross Gábor pedig egészen az utolsó percig vezetett Debreczenyi Attila ellen, aki azonban a hajrában egyenlíteni tudott, ezzel az ESE nem csak megnyerte a meccset, de ötpontosra növelte előnyét Vác I előtt. Vác II is három fővel állt ki a Kecskemét ellen, azonban itt már az első körben eldőlt minden, miután a Hírös város csapata 8-0-ra vezetett az első kanyar után. Simó és Oláh győzelmei csak kozmetikázásra voltak elegendők, 12-4-re nyert a Hírös.

Hosszú éjszaka után várakozásokkal teli ébredtek játékosaink. Kérdéses volt, hogy ki tudnak-e állni csapataink, és ezzel együtt kérdéses volt a feljutás-kiesés kérdése. Reggel hatkor ment a körtelefon, Karcsi elutazik a zárófordulókra. Baross helyén Demény Zoltán, Balizs helyén pedig laczkó Balázs játszott.  Vác II-nél érdekes helyzet állt elő, hiszen a vasárnapi csapatból mindenki cserejátékosnak számít, így a meccsek előtt hosszasan kellett tanakodni, hogy kinek ki ellen kell pályára lépni, nem kis fejtörést okozva a lebonyoltóknak, hiszen ezen a napon a Nagy Péter, Olcsváry András, Csegezi Péter, Simó Gergő felállásban harcolt tovább. Útközben a tabellát vizsgálták a fiúk, és reményteli volt a helyzet, hiszen bár az ötödik helyre csúszott vissza a Vác I, ha a fennmaradó három meccset sikerül megnyerni, biztosan feljut az NB1-be. Három fordulóval a vége előtt 31 pontjával az ESE állt az élen, mögötte 28 ponttal a Csokonyavisonta, Testvériség, Komló alkotta hármas, míg a Forte 26 ponttal szerénykedett.

Megkezdődött a vasárnapi forduló, Csokonyavisonta pedig bekedzett első csapatunk ellen. Primon Csaba Laczkó-, Jónás István Szathmáry-, Bedecs Attila pedig Kollár ellen vezetett. Nem állt jól a helyzet. A meccs vége előtt Szathmáry egyenlíteni tudott, így 5-3-as hátrányban várták a második kört. Demény pillanatok alatt eldöntötte a meccset Bedecs ellen, ám Kollár Balla ellen is vesztésre állt. Laczkó begyötört egyet Jónásnak, Karcsi pedig parázs meccset játszott Primonnal szemben. Karcsi 2-0-ra vezetett, majd Primon egyenlített, amivel az egész meccs döntetlenre állt. Karcsi megint szerzett kettőt, Primon egyet visszahozott, és nagyon támadott az utolsó percben, de Karcsi meg tudta őrinzni az előnyt, amivel sikerült a fordítás, legyőztük Csokonyavisontát. Nem kis meglepetésre Sopron legyőzte az ESE-t, ami jó hír volt első csapatunknak, veszedelem a tarcsinak, akik súlyos vereséget szenvedtek a Testvériség ellen. Nagy Péter legyőzte Szappanost, rajta kívül Simó és Csegezi voltak jól egy-egy döntetlenre.

A Váci Forte a szektorlabda NB2-n

1. ESE 31 ponttal, 2. Testvériség 31 pont, 3. Vác 29 pont, 4. Komló és Csokonyavisonta 28-28 pont. Vác-Kecskemét, félidőben 5-3 oda! A tetemes mennyiségű kamillateát elfogyasztó, és ezáltal egyre jobb állapotba kerülő Szathmáry verte Nagy Dánielt, Laczkó pedig a végén mentett egy pontot Nagy Lajos ellen. A második körben Szathmáry hamar elrendezett minden kérdést Nagy Lajos ellen, Laczkó is magabiztosan vezetett Nagy Dániel ellen, két pont kellett tehát hátulról. Demény tartotta a 0-0-t Radnótival szemben, de az utolsó percek Döme tizenhatosán belül teltek, bármikor jöhetett a gól, így Kollárnak maga mellé is figyelnie kellett. Végül taktikusan megtartotta a döntetlent Schuster ellen, amivel Vác ismét fordított! Vác II a Mundiallal csapott össze. Csegezi legyőzte Váradit, Simó döntetlenre végzett Szegedi ellen, így 3-5 volt a félidő. Komáromi magabiztosan nyert Csegezi ellen, Olcsváry döntetlent harcolt ki Szegedi ellen, hasonlóan Simóhoz, aki Csekeivel remizett. Így Nagy Péter hiába verte Beczet, a szigetszentmiklósi csapat bezsebelte a három pontot.

1. Testvériség 34 ponttal, 2. Vác 32 pont, 3. Csokonyavisonta és ESE 31-31 pont. Vác-Mundial. Nem volt szükség harmadik bravúros fordításra, mivel a fiúk most semmit nem bíztak a véletlenre, és egyedül Kollár Szegedi elleni döntetlenje csúfította az eredményt a félidőben. A második félidőben belefért egy kis kiengedés, és bár Szathmáry és Kollár nyerték saját meccsüket, Laczkó és Demény kikaptak, de így is magabiztosan nyert Vác. Eközben az ESE 6-2-es vezetésről bukta el a meccset a Tesi ellen, Debreczenyi Attila gólja csak egyenlítést ért, a döntetlen után pedig a Vác és a Testvériség végzett az első két helyen. Vác II hatalmas verést kapott a Komlótól, egyedül Olcsváry és Csegezi tudott egy-egy pontot csenni, de így is sikerült a bennmaradás, mivel Sopron is kikapott a Kecskeméttől.

részletes eredmények

A cél teljesítve, azaz egyesületünk újra a legjobbak közt méretheti meg magát. Izgalmas időszak következik, hiszen az NB1 színvonala már megköveteli azt az állandóságot, ami idén nem jellemezte csapatainkat. A jövő évi csapatbajnokság nevezési határideje január 31, amit megelőz még a Váciak Kupája, ahol is kimondásra kerül, hogy kik lesznek azok, akik 2019-ben Vác első csapatához tartoznak majd. Addig azonban nagyon sok megbeszélés, egyeztetés vár játékosainkra.

A bajnokság végeredménye

1. Dunakanyar Forte ALC 35 pont
2. Testvériség SE II 35 pont
3. Erzsébetvárosi SE 32 pont
4. Csokonyavisonta 31 pont
5. DÖKE Komló II 31 pont
6. Hírös ALSE II 25 pont
7. Benfica Mundial '93 FC SE Szigetszentmiklós II 22 pont
8. Dunakanyar Forte ALC II 11 pont
9. Soproni MAFC 10 pont
10. Modern SE visszalépett

 

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter