vasárnap, 01 július 2018 14:08

A WASPA VB-n jártunk

Baross Gábor és Szathmáry Károly is megmérette magát az első ízben megrendezett Amatőr Subbuteo Világbajnokságon. A WASPA első mundiáljának a budapesti Eiffel Palace adott otthont, és öt nemzet legjobbjai mérték össze erejüket.

Baross Gábor a WASPA világbajnokságon

Az már a verseny közeledtével jól látszott, hogy Magyarország még nagyon kis nemzetnek számít a subbuteozás világában, és még egy olyan ötlet, mint az amatőr versenyzőket magába tömörítő világszervezet, a WASPA első világbajnokságának megszervezése sem hoz tömegeket hazánkba. A WASPA több mint ezerötszáz versenyzőt számlál ranglistáján negyvennégy országból, közülük tizenkilencen vágtak neki a hétvégének. A legnagyobb név egyértelműen az a Christian Filippella volt, aki a hivatalos szövetség világranglistáján is az első százban szerepel (64., egészen pontosan), rajta kívül Marco Zucchi, Baross Gábor, Hicz András, Csíbor László vagy Daniel Vranovitz számított esélyesnek.

Szathmáry Károly a WASPA világbajnokságon

Baross valóságos halálcsoportba került, hiszen Marco Zucchi mellett Pasquale Carrasci is az 'A' csoportba kapott besorolást. Gábor azonban magabiztos játékot nyújtva bejutott a legjobb nyolc közé. Szathmáry Károly reaális esélyek nélkül vágott neki a csoportkörnek, ám rögtön az első fordulóban legyőzte az orosz Andrey Vlasovot, ami azt eredményezte, hogy egy megelőlegezett ki-ki meccs vár rá az osztrák Daniel Vranovitz ellen. A sokkal esélyesebb osztrák végül kettő másodperccel az meccs végét jelző sípszó előtt szerezte meg a győztes gólt Karcsi ellen, aki ezzel búcsúzott, hogy aztán a helyosztókon a tizenkettedik helyet szerezze meg.

WASPA világbajnokság

Baross a négy közé jutásért az amerikai Christian Filippella ellen állt pálya mellé. Sok jót nem sejtetett ez az összecsapás, hiszen Filippella az első négy meccsén 36 gólt jegyzett, míg ellene senkinek nem sikerült betalálnia. Gábornak legalább ez sikerült, és bár 8-1-re alulmaradt, a helosztókon végül az ötödik helyen fejezte be a versenyt. A világbajnok Filippella lett, miután a döntőben legyőzte Marco Zucchit.

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter