kedd, 13 március 2018 10:43

Egyre messzebb a válogatottság

A hétvégén Budapesten került megrendezésre a világbajnoki selejtezők második fordulója, ahol Szathmáry Károlynak muszáj lett volna a dobogó közelében végeznie, hogy nyomást gyakoroljon az előtte állókra. Karcsi azonban továbbra sem találja tavalyi formáját, és egyre messzebb kerül a válogatottságot jelentő ötödik helytől.

Szathmáry Károly a 12 érintéses asztali labdarúgó VB selejtezőn

A tizenhárom versenyző részvételével elrajtoló versenyen Szathmáry mellett újoncként bemutatkozott Berend Csaba is ebben a szakágban, aki egyelőre még a játék alapjaival ismerkedik. Csaba négy mérkőzést játszott le, amelyeken megszerezte első győzelmét. A szabályok értelmében azonban ha egy versenyző nem játssza le a meccsek legalább felét, eredményei törtlésre kerülnek, így az első hivatalos győzeem továbbra is várat magára.

Szathmáry nagyon elszállt az első fordulón, és a tetemes hátrány elkerülése miatt feltétlenül kellett neki a jó eredmény. Sajnos azonban továbbra sem találja a tavalyi formáját, amit jól mutat, hogy az első négy meccsén mindössze egyetlen pontot szerzett. A legfájóbb mindenképp a két közvetlen rivális, Horváth Imre és Kovács Nándor ellen elszenvedett vereség voltak, hiszen Karcsinak őket kell megelőznie, ha szeretné megközelíteni a nagy négyest a tabella élén. A verseny második felére valamelyest játékba lendülő Szathmáry életben tartotta reményeit, miután utolsó hat meccséből ötöt megnyert, de mivel épp a középmezőny ellen veszítette a legtöbb pontot, ez is kevésnek bizonyult, és mindössze a hetedik helyig tudta feltornászni magát, amivel összetettben már tetemes hátrányba került az első négytől, és az ötödik helyen álló Horváth Imrétől is alaposan leszakadt

Szathmáry Károly a 12 érintéses asztali labdarúgó VB selejtezőn

Annak tudatában, hogy a hátralévő három fordulóból egyen biztosan nem vesz részt, Karcsi nagyon nehéz helyzetbe hozta magát. Azon a két fordulón mindenképp az első háromban kell végeznie, ha legalább a matematikai esélyt szeretné életben tartani a válogatottba kerülésre. A végelszámolásnál az öt fordulón elért eredmények közül a legjobb négy számít majd, a válogatottba pedig az első öt helyzett kerül. A világbajnokság egyéni versenyére nyílt a nevezés.

A selejtezők állása két forduló után

1. Puskás Zoltán (Vasi GE) - 37 pont
    Kiss Levente (Debreceni SC) - 37 pont
3. Puskás László (Debreceni SC) - 32 pont
4. Nagy Lajos (Tiszavasvári SE) - 30 pont
5. Horváth Imre (MTK) - 22 pont
6. ifj. Farkas Gábor (Tiszavasvári SE) - 16 pont
7. Kovács Nándor (Debreceni SC) - 16 pont
8. Szathmáry Károly (Dunakanyar Forte ALC) - 14 pont
9. Koczor János (Testvériség SE) - 12 pont
10. Matkó Péter (Debreceni SC) - 4 pont
11. Bodó Attila (Testvériség SE) - 2 pont

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter