kedd, 20 február 2018 11:30

Álmos rajt

Hétvégén elrajtolt a világbajnoki selejtezősorozat a 12 érintéses szakágban. Az öt fordulóból álló sorozat első állomásának Debrecen adott otthont, ahová csapatunkból egyedül Szathmáry Károly utazott el. A rajt álmosra sikeredett, így a VB-re való kijutást a másik négy fordulón fog kelleni kiharcolni.

12 érintéses gombfoci Debrecen

Szathmáry Károlynak nem titkolt célja volt, hogy a dobogóról várhassa a folytatást a következő selejtező előtt, azonban bealudt a rajtnál. A 12 versenyző részvételével megrendezett fordulón Karcsi a tizenegy mérkőzéséből mindössze négyet tudott megnyerni, amivel a nyolcadik helyen szerénykedik. Az első körben a tiszavasvári ifj. Farkas Gábor ellen lépett asztal mellé játékosunk. Balszerencsésen indult a verseny, mivel Karcsi rögtön az első támadásépítéséből öngólt szerzett. A meccs végére kiegyenlített, és a győzelemért támadott, amikor is a brazilok által újonnan küldött versenylabda tréfálta meg, miután egy ártatlan átadásnál egyszerűen elkanyarodott, és egyenesen Gábor csatára előtt állt meg, aki köszönte szépen, és berúgta a helyzetet, alig fél perccel a vége előtt. A második fordulóban a nagy rivális Kovács Nándor ellen egy újabb rémálomba illő mérkőzés következett. Sajnos a labdák tökéletesen alkalmatlanok voltak a játékra, és már itt látható volt, hogy ennek a versenynek a legörömtelibb pillanata az lesz, amikor elindul a mezőny haza. Az élvezhetetlen összecsapást Karcsi nyerte, mivel ezúttal Nándor volt a szerencsétlenebb fél. Szathmáry ezután Horváth Imrét is legyőzte egy talán még az előzőnél is rosszabb meccsen, aminek második félidejében már csak nevettek a felek az egészen. A fennmaradó nyolc fordulóban Szathmáry még két győzelmet könyvelhetett el Matkó Péter és Kiss Levente ellen, míg Lukács Lászlóval döntetlenre végzett.

"Ebben a játékban tökéletesen a brazilokra vagyunk utalva. Hatalmas erőfeszítések és anyagi áldozatok árán sikerült eljutnunk oda, hogy már megfelelő pályáink és csapataink vannak ehhez a játékhoz, de a hivatalos versenylabdákat minden év elején a CBFM -a brazil szövetség- határozza meg. Ezen a versenyen vadonatúj labdákkal játszottunk, amik sokkalta rosszabbak voltak minden eddiginél. Egyszerűen egy sem volt köztük, ami gömbölyű lett volna, így képtelenség volt velük precizen játszani, mert hol jobbra, hol balra gurultak el, ha egyenesen próbálta az ember meglőni őket. Kapura lövésnél ha épp a tojás lapos felén állt meg a labda, akkor nem lehetett átemelni a kapust, ha pedig a hegyén, akkor szinte biztosan fölé rúgtad a helyzetet. A teljes verseny alatt egyetlen jó meccset sem láttam, mert sajnos mindannyian szenvedtünk. Nem véletlenül kellett annyit számolgatni a végén, hiszen szinte a teljes mezőny körbeverte egymást. Jól mutatja ezt, hogy az utolsó meccs előtt még lehettem harmadik és tizenegyedik is. Őszintén megvallva már az első 1-2 meccs után elment a kedvem az egésztől, így nem tudtam megfelelően koncentrálni. Tulajdonképp Puskás Zoli volt az egyetlen, aki képes volt megőrizni a higgadtáságát, és azt hiszem éppen emiatt érdemelte meg a győzelmet a verseny végén. A minap felvettem a kapcsolatot a brazil szövetséggel, hogy ezt a helyzetet valamiképp megoldjuk."

A fordulót Puskás Zoltán nyerte Nagy Lajos és Kiss Levente előtt. Részletes eredmények hamarosan.

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter