hétfő, 11 december 2017 17:48

Nagyszerű siker Debrecenben

A hétvégén Debrecenben fejeződött be a 12 érintéses bajnokság mind csapatban, mind pedig egyéniben. A Forte az Ivan Santos, Balizs Benedek, Szathmáry Károly felállásban érkezett a tornára.

 

a Forte ALC Göd csapata a 12 érintéses asztali labdarúgó csapatbajnokságon

Kalandosan indult az út, miután péntek este Karcsi autója bemondta az unalmast, a vonatjegyek vásárlása pedig nehézkesnek bizonyult, mivel a vasúttársaság honlapja mindössze percekig volt képes produkálni a folyamatos működést. Néhány óra idegeskedés és próbálkozás után zsebben voltak a jegyek, így már nyugodtan térhettek -igen rövid- pihenőre játékosaink.

Szombaton az egyéni verseny zárófordulójával indult a hétvége, ahol Szathmáry Károly a második hely megszerzésének reményében állt asztalok mellé. Az első három meccset könnyedén nyerte is az Európa bajnok, azonban az ezt követő kilenc mérkőzésen mindössze egy döntetlenre és egy győzelemre futotta neki hét vereség mellett. Hogy a mélyrepülést a szokatlan pályák, a kialvatlanság, vagy valami más okozta, az rejtély. Az viszont tény, hogy Karcsi ezzel összetettben visszacsúszott egészen a negyedik helyig. A bajnokságot a hazaiak versenyzője, Puskás László nyerte.

Ivan Santos debütálása a Dunakanyar Forte asztali labdarúgójaként

Csapatunk új játékosa, Ivan Santos most először húzta magára egyesületünk mezét. A közel húsz év után visszatérő Ivan egy vadonatúj csapattal vágott neki a versenynek, és érezhető volt mind az évtizedes kihagyás, mind pedig a számára szokatlan eszközök, így végül az ötödik helyen zárta a versenyt.

Vasárnap a csapatversenyen már Balizs Benedek is megmérette magát. Vele kiegészülve vágott neki csapatunk a Debrecen II elleni meccsnek, amelyet Szathmáry további mélyrepülése ellenére (a három meccsen egy-egy győzelem, döntetlen és verseég volt a mérlege) is könnyedén nyertek fiaink, mivel -immár régi, megszokott csapatával versenyezve- Ivan és Benedek is ihletett formában játszottak. Debrecen első csapata valósággal megsemmisítette a mieinket a vácdukai fordulón, és most is ők voltak az esélyesebbek. Balizs és Santos azonban ellenük is parádézott, gyakorlatilag ők ketten megverték Európa legjobb klubcsapatát. Szathmáry ezen a meccsen is csak szenvedett, így a bajnoki címhez szükséges eredményt nem sikerült elérni. Pontszámban beértük ugyan Debrecent, játszmaarány tekintetében viszont nem sikerült föléjük kerekedni, így idén is a Cívis város legjobbjai emelhették magasba a bajnoknak járó serleget. Azonban az, hogy csapatunk első szezonjában nem hogy megszorongatta, de egy ízben le is győzte a verhetetlennek hitt Debrecent, szenzációs teljesítmény, és okot ad a bizakodásra a jövőre nézve.

Végeredmény

egyéni bajnokság

1. Puskás László (Debreceni SC)
2. Kovács Nándor (Debreceni SC)
3. Puskás Zoltán (Debreceni SC)

csapatbajnokság

1. Debreceni SC
2. Forte ALC Göd
3. Debreceni SC II

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter