szerda, 18 október 2017 11:01

Baross a Kupán is harmadik lett

A hétvégén került megrendezésre a subbuteo szakág Magyar Kupája, amelyen Szathmáry Károly is megmérettetett - és könnyűnek találtatott. Az ebben a szakágban a Budapest Subbuteo kötelékébe tartozó Baross Gábor azonban megismételte az Országos Bajnokságon nyújtott teljesítményét, és újabb bronzéremmel gyarapította gyűjteményét.

Kijelenthetjük, hogy a magyar subbuteozás világából messze kiemelkedik három versenyző, Hicz András, Csíbor László és Baross Gábor, így a különböző versenyeken általában csak az a kérdés, hogy épp melyikük fog ki jobb napot. Az OB-n Hicz diadalmaskodott, míg Baross a harmadik helyen végzett, és ez a sematika megismétlődött a Kupában is.

Baross Gábor és Szathmáry Károly a subbuteo Magyar Kupán

A csoportkörben Szathmáry Károly és Baross Gábor egy azon csoportba került, és voltaképp lehetett volna reális esély arra, hogy ők ketten jussanak tovább, ha Karcsi nem követ el elképesztő védelmi hibákat Mácsik Áronnal szemben... Gábor és Karcsi "csatája" meglehetősen egyoldalú volt, Gabi esélyeshez méltón 8-2-re győzött. Karcsi Laska Csabát verte 3-0-ra, majd a sokkal esélyesebb Száki Adriánt is felülmúlta 2-1 arányban. Mácsik Áron ellen azonban többször megremegett az a bizonyos kéz, így a 2-0-ás vereség búcsút jelentett a további küzdelmektől.

Gábor természetesen hibátlan mérleggel ment tovább a csoportból, gólt is csak Karcsitól kapott, hogy aztán a négy közé kerülésért testvérét, Zoltánt is kiejtse egy 3-0-ás meccsen. A döntőbe kerülésért Csíbor Lászlóval kellett megküzdeni, aki vezetést szerzett ugyan, de Gábor hamar kiegyenlített. Mindössze 17 másodperccel a meccs vége előtt azonban Csíbor újabb gólt szerzett, megállítva ezzel Baross menetelését. A bronzmeccsen Gabi simán verte Székely Miklóst, megszerezve ezzel a harmadik helyet.

Baross Gábor harmadik lett a subbuteo Magyar Kupán

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter