hétfő, 18 szeptember 2017 11:54

Mozgalmas péntek

Mozgalmas napja volt pénteken csapatunknak. Minden azzal kezdődött, hogy néhány hónappal ez előtt felkereste egyesületünket a jelenleg Wroclawban élő brazil gombozó, Ivan Santos, aki ígéretet tett, hogy ellátogat egy edzésnapra. Eközben előkerült a hat éve eltűnt Fiorentina, így Kovács Pétert is újra sztal mellett láthattuk.

Ivan Santos az AABB Parana egykori játékosa hosszú ideje él Lengyelországban, ahol viszont még nem talált játszótársakra, így kézenfekvő volt számára, hogy Magyarországra látogasson. Ivan számára értelemszerűen a 12 érintéses játék lehetősége volt vonzó csapatunknál, így Balizs Benedekkel és Szathmáry Károllyal első útjuk Gödre vezetett. Több szempontból is fontos volt ez a találkozás, hiszen a Gödön használatos, saját fejlesztésű pályákat most először látta szakavatott szem. Santos elmondása alapján a pálya teljes mértékben megfelel, és Brazíliában is megállná a helyét. Benedek és Karcsi bizakodó volt atekintetben, hogy a hosszú kihagyás után Ivan talán verhető ellenfél lesz.

Ivan Santos első mérkőzése Gödön

Már az első pillanatokban látszódott, hogy a brazil fiú teljesen másképp gondolkodik a pályán, mint a mi játékosaink. Gyakorlatilag minden egyes akciót kihozott ziccerig, ahol már csak a számára új csapat, és a hosszas kihagyás akadályozta meg abban, hogy méretes verést mérjen Benedekre - és még így is ötöt rúgott legjobbunknak. Karcsi is beszállt egy meccsre, nagy csatát vívtak Ivannal, és némi meglepetésre Karcsi győzött 4-3 arányban. Ezután Balizs is legyőzte Santost, aki kipróbált néhány magyar fejlesztésű csapatot, de ezek számára túl nehéznek bizonyultak. Azt mondhatjuk, hogy sok évnyi kihagyás után, teljesen szokatlan eszközökkel Ivan Santos ugyanazt a szintet hozta, mint a játékban lévő, és saját csapatával játszó Balizs és Szathmáry.

Ivan Santosnak Dobos Attila magyarázza a szektorlabda szabályait

Természetesen fontos volt megismertetni a mi gombfocinkat is a vendéggel, így este hatkor már a váci művház előtt álltak a fiúk, kiegészülve Kukel Tamással, Dobos Attilával, és minden idők talán legjobb váci gombozójával, Kovács Péterrel. Ez a létszám már lehetővé tette, hogy folytatódjon a Váci Bajnokság. Miközben két pályán folytak a küzdelmek, a harmadikon az aktuális pihenő Ivannak magyarázta és mutogatta a szektorlabda csínját-bínját. A családias hangulatú edzésnap zenitje minden bizonnyal a Kovács - Szathmáry mérkőzés volt. Ezen az egy meccsen annyi gól esett, mint egész este az összes többin együtt. De hát ki számít egy unalmas 0-0-ra, amikor a váci szektorgyárosok leggjobjai közül csap össze kettő..? Felváltva potyogtak a gólok az első félidőben, amely végén 3-3 állt a képzeletbeli eredményjelzőn. A második játékrész újabb öt gólt hozott, amelyből négyet Karcsi szerzett, köszönhetően elsősorban annak, hogy Péter három támadása is csak miliméterekkel hibádzott. A játék képe alapján a döntetlen lett volna az igazságos eredmény.

Kovács Péter újra akcióban

A fordulót Karcsi nyerte, aki ezzel tovább növelte előnyét összetettben, ahol a most harmadikként végző Balizs feljött a második helyre, megelőzve Kollár Tibort.

Az este talán legfontosabb kérdése is megválaszolásra került. Az elmúlt hetekben több egyeztetés is folyt Szathmáry Károly és Ivan Santos között a brazil esetleges leigazolása kapcsán. A pénteki találkozón szóban mindenben megállapodott egymással a két fiú, így már csak a MALSZ felé beküldendő regisztrációs űrlapok aláírása kell ahhoz, hogy az idei 12 érintéses Csapatbajnokságon Ivan Santos is a Forte színeiben lépjen asztal mellé! Ha Karcsi és Benedek is fel tud nőni a feladathoz, akkor talán még a Debrecen megszorongatása is lehetségessé válik.

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter