szombat, 02 szeptember 2017 08:48

Becsengettek

Magunk mögött tudhatjuk az idei nyarat, ami egyben azt is jelenti gombfocis berkekben, hogy a játékosok visszaszállingóznak az edzésekre, versenyhelyszínekre. Pár mondat erejéig visszatekintünk Augusztusra.

Oláh Tamás

Augusztus ötödikén Maroslelén találkoztak a szektorlabdázók, hogy megmérettessenek a már hagyományos Maros Kupán. Egyesületünket Oláh Tamás képviselte, aki a felső ágra kapott besorolást. Ebben a mezőnyben Tamás kevés eséllyel állt asztalok mellé, és nem is sikerült tovább verekednie magát a csoportkörből, miután vereségeket szenvedett a regnáló világbajnok Koczor Jánostól (1-6), valamint a szegediek két játékosától, Najror Zoltántól (0-4) és Rákos Norberttől (1-2). A 13-16. helyért vívott küzdelmek során viszont szép eredményeket ért el, oda-vissza legyőzte a román válogatottal világbajnoki címet szerző Moldován Károlyt, döntetlent játszott az újbudai Szirtes Andrással, és a legjobb pillanatban remizett a szintén a román csapat tagjaként VB-győztes Havas Péter doktorral. Ezzel Tamás a 13. helyen zárta a versenyt.

Szathmáry Károly

Augusztus 26.-án Szombathelyen a Vasi Openen szerepelt Szathmáry Károly, aki szárnyait bontogatja a subbuteo szakágban. Karcsi reális esélyek nélkül vágott neki a küzdelemnek, és mindössze két szerzett gólnak örülhetett nemzetközileg is elismert ellenfeleivel szemben. A főversenyből történő kiesés után a W.A.S.P.A. versenyen azonban már neki is termett babér, miután legyőzte a Budapest Subbuteo ifjú játékosát, Katona Viktort (1-0) és a soproniak első ízben subbuteózó vezetőjét, Inczédi Gergőt (3-0). Karcsi a 12 érintéses versenyen is érdekelt volt, azonban az idő rövidsége miatt csak két meccs erejéig szállt be a versenybe, aztán hazaindult, így értékelhető eredmény nélkül zárt.

Ács Márton

Hogy az edzések is elkezdődjenek, arról szeptember elsején gondoskodott Berend Csaba, Ács Márton és Szathmáry Károly. A nyári szünet végeztével ők hárman törték meg a gombfoci-csendet, és egy barátságos tornát játszottak a váci művházban. Külön öröm volt Ács Marcit újra asztal mellett látni, hiszen a 2011-es NB3-as bajnokság óta nem fogott gombfocit a kezébe! Visszatérése diadalmaenetté nőtte ki magát, miután pazar pattintott gólokkal, magabiztos lövésekkel verte két ellenfelét, és nyerte meg a játéknapot. Berend Csaba sem maradt adós a gyönyörű megoldásokkal, mind Marci- mind pedig Karcsi ellen pattintott egy hatalmas gólt. Karcsi az elmúlt hónapokban vagy a 12 érintéses játékot játszotta, vagy a subbuteo rejtelmeiben merült el, így szó szerint azon kellett dolgoznia az este folyamán, hogy eszébe jutassa, hogyan is kell megfogni a passzoló pálcát. Ha pedig sikerült valahogy gólhelyzetbe kerülni, akkor a lövő pálcával akadtak gondjai, így gyakorlatilag csak a boxzsák szerepében tündökölt. Végül mindkét ellenfele alaposan elverte (Marci ellen 0-5, Csaba ellen 0-4).

Ahogy közeledik az ősz, és újra beindul a nagyüzem a viszonylagos csend után, úgy kell egyre több és több edzés a fiúknak, hiszen hamarosan a 12 érintéses Magyar Bajnokságon, az Európa Bajnokságon mindkét szakágban, majd a szektrorlabda NB3-ban kell helytállniuk játékosainknak. Jövő héten Gödön a 12 érintéses asztali labdarúgással folytatódik a felkészülés.

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter