szombat, 03 június 2017 18:01

Győzelem a Testvériség Kupán

Csapatunk elsöprő sikerével zárult a 2017. évi Testvériség Kupa. Összesen öt dobogós helynek örülhettek játékosaink, ebből háromszor a legfelső fokon állhatott Forte-játékos. Egy év szünet után pedig a főverseny vándorserlege is visszatért csapatunkhoz!

A Dunakanyar Forte játékosai a Testvériség Kupán

Negyvenhatan álltak asztal mellé az idei Testvériség Kupán, köztük a Forte nyolc játékosa is. Érdekesség, hogy egyedül a másodosztályban nem volt érdekelt egy gombozónk sem, a többi kategóriában azonban taroltunk! Az utánpótlás korú játékosok számára kiírt versenyen Berend Csaba tanítványai -Barsi Gellért és Weiss Benedek- szerepeltek, akik közül előbbi a harmadik helyet szerezte meg a két Testvériség játékos, Kondor Balázs és Kim Levente mögött.

Csegezi Péter nyerte a Testvériség Kupát

A minősítéssel nem rendelkezők között volt érdekelt Nagy Péter és Csegezi Péter, akik mindketten évtizedes kihagyás után tértek vissza a játékhoz a közelmúltban. Kettejük közül Csegezi nem érte be a visszatéréssel, de egyenesen a kategóriagyőzelemig menetelt, megelőzve az Újbuda versenyzőjét, Benke Ádámot és a szombathelyi Benkő Jánost.

Dobos Attila és Balizs Benedek a Testvériség Kupán

A harmadosztályúak között Oláh Tamás, Balizs Benedek és Dobos Attila sikeréért szoríthattunk. Tamás visszatérése óta három versenyen három serleget szerzett, ám ezúttal hajszállal lemaradt a dobogóról, amelynek legalsó fokára a józsefvárosi Mihály Zoltán állhatott fel Dobos Attila és Balizs Benedek mellé.

Szathmáry Károly nyert a 2017. évi Testvériség Kupát

Az elsőosztályúak versenyében Szathmáry Károly győzelmében reménykedhettünk, bár az előjelek nem Karcsi sikere mellett szóltak. Miután klubvezetőnk az utóbbi években megosztotta energiáit, és a 12 érintéses asztali-labdarúgásban, valamint a subbuteoban is próbálgatja szárnyait, a szektorlabdázók ranglistáján mind hátrébb és hátrébb szorult, így a versenynek mindössze hatodik kiemeltként vágott neki. Hogy még nem felejtett el gombfocizni, annak csapattársa, Oláh Tamás érezhette jelét, aki ellen 9-4-re győzött Karcsi. Ezután szoros győzelmek következtek, majd a világ jelenleg legmagasabban jegyzett játékosa, Pákai György elleni döntetlen megtörte kissé Karcsi lendületét. A rá következő meccs azonban helyrerázta játékosunkat, miután megsemmisítő, 9-1-es győzelemmel küldte le a pályáról Horváth Dénest. Az utolsó két fordulóra már Szathmáry állt az élen hat győzelemmel és egy döntetlennel, így azzal a tudattal vágott neki a Bottyán Zoltán elleni mérkőzésnek, hogy ha győz, megnyeri a versenyt. Hatalmas taktikai csatát vívott a két játékos, és Karcsi csak az utolsó percben tudta kiharcolni a döntetlent. Az utolsó, Vágó László elleni meccsen tehát kellett még egy döntetlen... Egy perccel a vége előtt még 2-1-re vezetett Vágó, Karcsi pedig stílszerűen egy hatalmas góllal egyenlített, és nyerte meg végül a kupát.

Szathmáry Károly nyerte a Testvériség Kupát

Nehéz kilenc fordulóval a hátunk mögött elmondható, hogy az idei Testvériség Kupa egyértelműen legsikeresebb csapata a Dunakanyar Forte ALC volt. Részletes eredménykekel hamarosan jelentkezünk.

Végeredmény

Főverseny:
1. Szathmáry Károly - Forte
2. Szatmári Tamás - Testvériség
3. Pákai György - Testvériség

II. osztály:
1. Komáromi Zsolt - Benfica-Mundial Szigetszentmiklós
2. Debreczy István - Vasi GE
3. Horváth Dénes - Józsefvárosi SzE

III. osztály
1. Balizs Benedek - Forte
2. Dobos Attila - Forte
3. Mihály Zoltán - Józsefvárosi SzE

Minősítéssel nem rendelkezők:
1. Csegezi Péter - Forte
2. Benke Ádám - Újbuda
3. Bankő János - Vasi GE

Utánpótlás:
1. Kondor Balázs - Testvériség
2. Kim Levente - Testvériség
3. Barsi Gellért - Forte

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter