Hírek a Ligából

kedd, 25 június 2024 12:36

Kovács Péter rajtolt a legjobban

Június 10-én a délelőtti órákban derült ki, hogy az aznapi Liga fordulóra nem tud termet biztosítani a ház, így a szezonkezdet csúszni fog. A hirtelen programváltozás sajnos sokak számára okozott megoldhatatlan feladatot, ami miatt A Liga második kiírása csonka mezőnnyel rajtolt el tegnap. Négy állandó tag - Kovács Péter, Mártonfi István, Primon Csaba és Szathmáry Károly - mellett Rauscher Tamás állt asztalok mellé, aki bár egyelőre csak tanulgatja a játékot, lecsapott a lehetőségre, amit a sok visszalépett versenyző által hagyott űr generált. Mindjárt az első fordulóban Kovács Péterrel találta szemközt magát, aki sok jótanács mellett három góllal köszönte meg Tamásnak a részvételt. A másik pályán az új csapatot tesztelő Mártonfi Pisti győzte le Primon Csabát négy góllal.

A Liga második kiírása

A Zentel György garázsából előkerült régi csapattal vágott neki a napnak Szathmáry, aki Csabi ellen játszott borzasztó rossz meccset, és nyert nagy nehezen 1-0-ra, mint ahogyan Petike is hasonló arányban múlta felül Pistit. Mártonfi és Szathmáry meccsére a "szörnyű" jelző illett leginkább, köszönhetően talán annak, hogy a harmadik meccsre a pályák kezdtek lassulni, ők azonban mindketten puha csapatot teszteltek a fordulón. Karcsi nagyarányú győzelme nem tükrözte a meccs képét. Tomi ezúttal Csabitól tanulhatott. Jellemző kép, hogy míg az első két pályán zajlottak a meccsek, Petike a harmadikon több védőszektoros támadások építését gyakorolta!

Meg is lett a gyakorlás eredménye, Petike úgy elverte Karcsikát, hogy még a szódásnál pallérozódó paripa is szánakozva nézte. Pisti is átadott valamennyit tudásából Rauscher Tominak, aki ezeket hasznosítva már szoros meccset vívhatott Szathmáryval. Hogy Petike ne 45-tel induljon, arról Primon tett, aki az utolsó fordulóban 2-2-t játszott a Fiorentinával.

A Liga második fordulója július 15-én kerül megrendezésre.