Hírek a Ligából

kedd, 07 május 2024 08:47

Véget ért az első szezon A Ligában

Tegnap lezajlott A Liga első szezonjának zárófordulója. Szathmáry első helye már biztos volt, így az maradt csak kérdés gyanánt, hogy kik és milyen sorrendben követik őt a dobogón.

Váci Gombfoci A Liga

Öten jöttünk össze tegnap este, Mártonfi Pisti és Lukács Vitya pedig megkapták a lehetőséget, hogy felárkózzanak Szathmáry Karcsi mögé, hiszen a második hely elsőszámú várományosa, ifj. Morvai Tomi a zárófordulóra sem tudott eljönni, csak úgy, mint jelenlegi második Terjék Zsolti. Kovács Peti és ifj. Primon Csabi mindössze a második fordulójukra készültek, így számukra A Liga következő kiírása - amely június tizedikén rajtol - bír majd igazán téttel. Karcsi számára egyvalami lehetett kérdés: sikerül-e a maximálisan gyűjthető száznyolcvan pontot elérnie.

Váci Gombfoci A Liga Szathmáry Károly

Az első körben Petike legyőzte Csabit, Karcsika pedig Vityát gyűrte maga alá, hogy aztán rögtön a második körre Karcsin kívül mindenki elveszítse a veretenségét azzal, hogy Karcsi Pistit verte meg, az első körben vesztes Vitya pedig Petit. Viktor és Pisti kifejezetten izgalmas meccset játszott egymással, mindketten hagytak ki helyzeteket, Viktor egy góllal bizonyult jobbnak. Csabinak egyelőre még szoknia kell A Liga erejét, de ezen a fordulón már határozottan több jó megmozdulása volt, mint legutóbb, így bár újabb vereséggel folytatta, egyre kevésbé voltak simák az ellene vívott meccsek, ami még akkor is igaz, ha Karcsi ellen ötöt kapott. A Kovács - Mártonfi meccset mindkét játékos igyekszik majd elfelejteni: Batisz mezőnyben volt megleopően gyengécske, Pisti pedig csak az Isten tudja hányadik szektorát tudta végül belőni, hogy nyerjen azzal a sovány góllal. Lukács 2-0 Primon, amivel Viktor bebiztosította második helyét a fordulóban, csak úgy, mint a bajnoki tabellán. Primon sem maradt pont nélkül, sőt! Ráijesztett Mártonfira, de Pisti kétgólós hátrányból egyenlítani tudott. Az utolsó kérdés tehát az maradt, hogy Szathmáry a maximális pontszámmal nyeri-e a bajnokságot. Kovács Peti pikk-pakk berámolt két gólt, így a kérdés megoldódni látszott, de a Fiorentina védelme is botladozott, és Karcsi fordítani tudott a félidőre. Mindössze fél perccel a meccs vége előtt, 5-4-es állásnál az egyenlítésért lőtt Peti, de lövése az oldalsó kapufán csattant, így Karcsinak összejött a 180 pont a tabella élén.

Váci Gombfoci A Liga Kocsis

A játékosok egy kedves gesztussal is készültek. Történt ugyanis, hogy még január végén meghívót kapott A Ligába Kocsis Gábor, aki akkor épp arra készült, hogy kicsit kihúzassa a nyakát, mert egy sérv kínozta. Az eredeti tervek szerint a lábadozás két hete után csatlakozott volna a társasághoz, azonban a beavazkotás rosszul sikerült, Gabit pedig azóta meg is operrálták, és még egy ideig biztosan nem lesz képes pálcát fogni a kezébe. Természetesen ilyen könnyen nem szabadul tőlünk, a fiúk pedig a fenti képpel szeretnének miharamabbi jobbulást kívánni neki azzal, hogy helye a Közösségben megkérdőjelezhetetlen, és hogy szeretettel várjuk őt, amint egészsége engedi, addig is szorítunk neki! Hajrá Gabi!

A Liga első kiírása tehát véget ért, a bajnokságot Szathmáry Károly nyerte. Lukács Viktor a hajrában megelőzte Terjéket, aki megőrizte azonban dobogós helyét, még ha csak hajszállal is maga mögé utasítva Mártonfit, akivel azonos pontszámmal végeztek. A kiírásnak megfelelően megvizsgáltuk a legjobb eredményüket, amely Mártonfi esetében 33 pontot jelentett az ötödik fordulóban elért második helyéért, míg Terjék 35-öt szorgoskodott a rá következő alkalommal, szintén másodikként. Köszönjük azoknak, akik velünk voltak, jövő hónapban pedig tiszta lappal indulunk újra!