Hírek a Ligából

kedd, 16 április 2024 19:25

Baross Gabi döntött

Utolsó előtti fordulójához érkezett A Liga első bajnoki szezonja, ahol két új játékost köszönthettünk Kovács Péter és ifj. Primon Csaba személyében.

Nagy várakozás előzte meg A Liga hetedik fordulóját, hétfőn reggel még plusz asztalt is kellett kérni a művelődési ház négyes termébe, hogy elég pályát tudjunk feltenni. Aztán ahogyan telt a hétfő, sorra érkeztek a lemondó üzenetek (szám szerint hat), de még így is sikerült elegen összejöjjünk ahhoz, hogy lejátszuk a fordulót. Nagy öröm volt Vácott köszönteni ifj. Primon Csabit és kedves családját, akik most először látogattak el hozzánk.

Oda-visszavágót játszott a négy játékos, az első kör kissé tapogatózó játéka pedig szoros meccseket hozott. Két forduló után aztán Kovács és Szathmáry ellépett az egymással remiző Barosstól és Primontól, egymás ellen pedig egészen parádés mérkőzést játszottak: az egyik oldalon Rooney, a másikon Batistuta szerzett mesterhármast, a döntetlen pedig azt jelentette, hogy ma már biztosan nem lesz 45-ös napgyőzelem.

Baross Gábor a Váci Gombfoci Bajnokságban

A visszavágók alatt sem változott sokat a játék, Csabi egyelőre kereste A Liga ritmusát, és ebben a hármas körben nem sikerült pontot szereznie, Gabi viszont nem csak hogy Csabi ellen győzött, de megfogta egy döntetlenre Petit is. Mivel Karcsika mindkét meccsét nyerte, a napgyőzelemhez elég lehetett egy döntetlen Petike ellen. Kettejük meccse elképesztő taktikai és technikai csatát hozott, mindketten ámulva nézték a másik játékát, csak egy-egy nehezebb lépés alatti koncentráció erejéig lankadt arcukon a mosoly, egészen addig, míg Karcsi másfél perccel a vége előtt döntetlennél nem rúgott egy öngólt. Batisz ekkor annyit mondott, hogy egy ilyen meccset nem szabad egy öngólnak eldöntenie, és végül nem is döntötte, hiszen húsz másodperc volt hátra, amikor Karcsi egy távoli helyzetből, az oldalvonal mellől egyenlíteni tudott.

Ez azt jelentette, hogy a kettészakadt mezőnyben Baross Gabi jelentette a mérleg nyelvét, rajta pedig Petike botlott el, így Karcsika újabb napgyőzelmével ért véget a hetedik forduló. Május hatodikán még egyszer egymásnak feszülnek a játékosok, hogy azzal elbúcsúztassák az első szezont, és tanulságait átgondolva kiírják a következőt. Elöljáróban annyit, hogy az első gondolatok szerint nem is csak egy versengés veszi kezdetét májusban...